FACEBOOKΑΝΤΡΑΣΓΥΝΑΙΚΑΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΔΙΑΤΡΟΦΗΣΥΝΤΑΓΕΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τα τυροπιτάκια των Κληρονομάκηδων
Γιάννης και Μαρία Από το Προδρόμι Σέλινου Χανίων Κρήτης
Ένας φίλος μου παλιός ,Κρητικός Ο Γιάννης Κληρονομάκης μαζί με τη γυναίκα του μόλις μου έστειλε μια παραδοσιακή συνταγή για τυροπιτάκια μαζί με τα χαιρετίσματα
Το χωριό τους Προδρόμι Σέλινου Χανίων Κρήτης
Μισό κιλό ανθότυρο
Μισό ματσάκι δυόσμο
Λίγα (5_6) φίλα μάραθο
Λίγο αλάτι (ο ανθότυρος είναι φίλος με το αλάτι)
Για το φύλο
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
Ένα σφηνάκι ρακί
Ένα σφηνάκι λάδι
Αλάτσι
Και 150 έως 200 γραμμάρια νερό ανάλογα με το αλεύρι
Πάρτε μια γεύση…
Μισό κιλό ανθότυρο
Μισό ματσάκι δυόσμο
Λίγα (5_6) φίλα μάραθο
Λίγο αλάτι (ο ανθότυρος είναι φίλος με το αλάτι)
Για το φύλο
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
Ένα σφηνάκι ρακί
Ένα σφηνάκι ελαιόλαδο
Αλάτσι
Και 150 έως 200 γραμμάρια νερό ανάλογα με το αλεύρι
Ανοίγετε το φύλλο βάζετε μέσα μπόλικο πράμα και κατευθείαν στο τηγάνι μέσα στο καυτό ελαιόλαδο.
Μέχρι να βάλετε μια τσικουδιά είναι έτοιμο
Σερβίρετε σκέτο , με μέλι ,με κανέλλα
Του ζήτησα μια φωτογραφία τους γιατί έχω καιρό να τους δω και μου ΄πεψε αυτό
γιατί λέει φοβάται μη τους ματιάσουμε …
Στην ομορφιά σας κοπέλια…
Ευχαριστώ για το μέλι παραγωγής σας, από το καλύτερο που έχω δοκιμάσει
πάω να φτιάξω τα τυροπιτάκια…
ΣΥΝΤΑΓΗ
Κληρονομάκης Γιάννης κ Μαρία Γιαληνάκη