FACEBOOKΑΝΤΡΑΣΓΥΝΑΙΚΑΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΔΙΑΤΡΟΦΗΔΙΑΦΟΡΑκοινωνικάΚΟΣΜΟΣΜΟΥΣΙΚΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Μανώλης στο Χαλάνδρι είναι η ταβέρνα που δεν έχει ανταγωνιστή

Παράδοση και γευστικότητα σε ένα πιάτο

Στην καταπράσινη ρεματιά του Χαλανδρίου, στον λατρεμένο Πολύδροσο, εκεί κάπου θα
παρατηρήσεις και την ταβέρνα του Μανώλη.

Για έναν απλό επισκέπτη της περιοχής θα είναι μία από τις πολλές ταβέρνες που μπορείς να
παρατηρήσεις, ειδικά σε μία περιοχή στην οποία κατοικεί αρκετός πληθυσμός και είναι
πυκνοκατοικημένη.

Για τους μόνιμους δημότες της περιοχής όμως, ο Μανώλης είναι κάτι παραπάνω από μία
οικογενειακή ταβέρνα: είναι κοινό σημείο αναφοράς, γαστρονομική εμπειρία η οποία κουβαλά
δεκαετίες ολόκληρες, καθώς μαγειρεύει και προσφέρει φαγητό από το μακρινό 1974 μέχρι
σήμερα.

Ο Μανώλης είναι μία από τις ιστορικότερες ταβέρνες του αγαπημένου Χαλανδρίου, η οποία
αρνείται να υποκύψει στην πίεση της νεο -ταβέρνας και παραμένει ταβέρνα βαθιά
παραδοσιακή.

Στην ταβέρνα του Μανώλη δεν υπάρχει τίποτα προψημένο, όλα προετοιμάζονται εκείνη τη
στιγμή που τα παραγγέλνει ο πελάτης. Οι ιδρυτές της Μανώλης και Σπυριδούλα,
αναλαμβάνουν τα πάντα στο μαγείρεμα των πιο εκλεκτών εδεσμάτων; ο Μανώλης ειδικεύεται
στο ψήσιμο του κρέατος, ενώ η κυρία Σπυριδούλα φτιάχνει παραδοσιακές πίτες, όπως
σπανακόπιτες και τυρόπιτες.

Αυτό που διαφοροποιεί τον Μανώλη από τις υπόλοιπες ταβέρνες του είδους, είναι το γεγονός
ότι σε αυτή δεν αισθάνεσαι πελάτης, αλλά ένας καλεσμένος σε ένα σπίτι φιλικού προσώπου.
Πώς μπορείς να μη διακρίνεις αυτή τη φιλικότητα, όταν συγκροτήματα παγκοσμίου εμβέλειας
έχουν απολαύσει τα πιάτα της κυρίας Σπυριδούλας; από τους Depeche Mode, μέχρι τους
Erasure και τους Him, ουκ ολίγοι ροκ αστέρες επιθύμησαν να γλυκάνουν τον ουρανίσκο τους με
λατρεμένα Ελληνικά εδέσματα και ξεχώρισαν τον Μανώλη για τη νοστιμιά, την απλότητα και
την τεχνική του.

Ο Μανώλης φημίζεται για τα μπιφτέκια του, τα οποία λιώνουν στο στόμα, τα ψάρια του και τη
μακρά παράδοση που έχει στα κρεατικά. Στα ορεκτικά, ευχαριστιέσαι τηγανητή πατάτα στο
χέρι, όπως και φρεσκοκομμένες σαλάτες.
Η οικογένεια Γερανιού γνωρίζει πώς να περιποιείται τους ανθρώπους που επιλέγουν το μαγαζί
τους, τιμώντας την εμπιστοσύνη τους.

Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, γλυκό κόκκινο κρασί και σπιτικές νοστιμιές, δημιουργείται ένα φιλικό κλίμα που θυμίζει τα παραδοσιακά οικογενειακά μας τραπέζια την Κυριακή.
Μία οικογενειακή επιχείρηση που σίγουρα κέρδισε το στοίχημα, αφού ακόμα κρατάει την
εμπιστοσύνη του κοινού και περνάει στην επόμενη γενιά.

Η οικογένεια Γερανιού θα προσπαθεί πάντα να ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό
πελάτη, τον πιο ενημερωμένη γευσιγνώστη, ξυπνώντας του μνήμες από παραδοσιακές γεύσεις
που δε χαρακτηρίζονται μεν από την πολυπλοκότητα σύγχρονων πιάτων γκουρμέ. Αλλά
κερδίζουν με την απλότητα και την αγάπη που είναι φτιαγμένα.

Επιμέλεια άρθρου : Μαρία Σκαμπαρδώνη

 

Related Articles

Back to top button