ΑΝΤΡΑΣΔΙΑΤΡΟΦΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣΤΑΞΙΔΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Ρέθυμνο τίμησε τον Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη, ένα άξιο τέκνο της Κρήτης

τιμήθηκε από τον Σύλλογο Ρεθύμνιων Αττικής, το «Αρκάδι», για τη μεγάλη συνεισφορά στη γενέτειρα πόλη αλλά και την Κρήτη

 

Όταν σε αναγνωρίζουν οι συντοπίτες σου είναι ένα χάδι από την πατρώα γη, μια ένδειξη ότι και συ κάτι της προσέφερες. Ο λόγος για τον Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη που τιμήθηκε από τον Σύλλογο Ρεθύμνιων Αττικής, το «Αρκάδι», για τη μεγάλη συνεισφορά στη γενέτειρα πόλη αλλά και την Κρήτη μέσα από την πολυετή επαγγελματική του ενασχόληση με τα ξενοδοχειακά και τη γαστρονομία του νησιού.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της Μαργαρίτας Πουρνάρα στο kathimerini.gr:

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της κοπής της πίτας την περασμένη Κυριακή στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», με τον πρόεδρο του φορέα Γιώργο Βλατάκη να παραδίδει το τιμητικό δίπλωμα στον Καλαϊτζιδάκη. Ο τελευταίος, εργαζόμενος για δεκαετίες στην Grecotel, έχει προσφέρει αθόρυβα σε πολλά θέματα: από την καθιέρωση του κρητικού πρωινού με φρέσκα τοπικά υλικά έως τη διάδοση και ανάδειξη του κρητικού τρόπου ζωής, κατάφερε να κάνει υψηλούς ξένους και καθημερινούς τουρίστες να γνωρίσουν την ωραιότερη εκδοχή της φιλοξενίας στο νησί.

Ανάμεσα σε αυτούς που επωφελήθηκαν από τη μεγάλη αγάπη για τον τόπο του είμαι και εγώ που έμαθα το Ρέθυμνο και τα περίχωρά του από τις εκλεκτές επιλογές και την περιήγησή του.

Μια μεγάλη αγκαλιά στον μπαμπά από την κόρη του, Όλγα, την ώρα που αυτός διάβαζε τον λόγο του.

Ο Δημήτρης σε πάει εκεί όπου δεν μπορεί να σε πάει άλλος κανείς: από τις ηλικιωμένες στα χωριά που φτιάχνουν πρώτης τάξεως ντολμαδάκια έως τους τεχνίτες, τους τυροκόμους στα μητάτα τους, τους μελισσοκόμους και τους ψαράδες. Αλλωστε ο παππούς του είχε ένα μαγέρικο στο λιμάνι και ο πατέρας του (που ασχολήθηκε επαγγελματικά με άλλο αντικείμενο) έφτιαχνε μια από τις ωραιότερες ψαρόσουπες στο νησί. Τη μυστική συνταγή την κρατάει ακόμα ώστε να την περάσει στη θυγατέρα του, την Όλγα, που αν και είναι στο δημοτικό ακόμα, ενδιαφέρεται για τις γεύσεις.

Σπουδαγμένος στην Αμερική, ο Καλαϊτζιδάκης επέστρεψε νωρίς στην Κρήτη όταν το νησί έφτιαχνε τα μεγάλα του ξενοδοχεία και έχοντας απόλυτη επίγνωση των προτερημάτων της κρητικής κουζίνας και της μεσογειακής δίαιτας, έστρεψε το τιμόνι ενός ολόκληρου ομίλου προς αυτήν την ωφέλιμη κατεύθυνση.

Λόγω της θέσης του, ανέλαβε την ευθύνη των επίσημων γευμάτων των πλέον σημαντικών ανθρώπων που επισκέφτηκαν τα ξενοδοχεία, τάισε φρέσκο ψάρι από το Λιβυκό Πέλαγος τον Μάικλ Δουκάκη και χοχλιούς τη βασίλισσα Σοφία. Περιποιήθηκε τη Χίλαρι Κλίντον και τον Μαγκντί Γιακούμπ. Ως πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ελεύθερνας συμπαραστέκεται στον Νίκο Σταμπολίδη που ανακάλυψε αυτήν τη σπουδαία αρχαία πόλη.

Η μεγαλύτερή του προσφορά στο Ρέθυμνο είναι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία, σε συνεργασία με τον επιφανή επιστήμονα Στέφανο Κάλη, Έλληνα 3ης γενιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στον τομέα Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας. Είναι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Grecotel και της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ συμμετέχουν διεθνείς επιστήμονες και προσωπικότητες στον χώρο της επιστήμης, της διατροφής, της εκπαίδευσης και του υγιεινού τρόπου ζωής καθώς και αναγνωρισμένοι Έλληνες καθηγητές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button