BUSINESSFACEBOOKΑΝΤΡΑΣΔΙΑΤΡΟΦΗΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΕΠΙΧ/ΣΕΙΣΖΩΑ-ΦΥΣΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Φραγκόσυκο έχει τεράστιες ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες

Αντιοξειδωτική δράση ,πολυφαινόλες , βιταμίνη C

Τα φραγκόσυκα είναι πολύ ωφέλημα για τον ανθρώπινο οργανισμό σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές.

 

Είναι πλούσιο σε Αντιοξειδωτικά ,πολυφαινόλες , βιταμίνη C ,

Πλούσια σε βιταμίνη C
Ήξερες ότι ένα φλιτζάνι φραγκόσυκου καλύπτει το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C; Ξέχνα τα πορτοκάλια και ρίξ’ το στα φραγκόσυκα!

Είναι αντιοξειδωτικά
Τα φραγκόσυκα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ουσίες με αντιοξειδωτική δράση, όπως φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και βεταλαίνες, συνεπώς διαθέτουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Σημείωσε ότι σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, οι βεταλαίνες των φραγκόσυκων προστατεύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

 

Έχουν υψηλή διατροφική αξία
Πέρα από τη βιταμίνη C και τις αντιοξειδωτικές ουσίες, το φραγκόσυκο είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και χαλκού. Επίσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, με μία μερίδα φραγκόσυκου να καλύπτει το 14% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών για τους άνδρες και το 21% για τις γυναίκες!

Κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα
Ακριβώς επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, τα φραγκόσυκα βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Είναι light
Τα φραγκόσυκα είναι φτωχά σε θερμίδες, καθώς ένα φλιτζάνι καθαρισμένου φραγκόσυκου (περίπου 150γρ.) αποδίδει 61 θερμίδες και δίνει 14γρ. υδατανθράκων, 1γρ. πρωτεΐνης και 0,8γρ. Λιπαρών. Ιδανικά για όσους προσέχουν τη γραμμή τους!

Ήπιες; Φάε φραγκόσυκα
Ένα από τα πιο απρόσμενα οφέλη των φραγκόσυκων είναι ότι μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων της μέθης. Απίστευτο;

Σημειώνεται ότι τα φραγκόσυκα καλό είναι αποθηκεύονται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και να αποφλοιώνονται μόνο όταν πρόκειται να καταναλωθούν.

Η χώρα μας παράγει σε διάφορες περιοχές ,πολλοί καλλιεργητές έχουν ξεκινήσει τα 10 τελευταία χρόνια τη καλλιέργεια φραγκόσυκου  με πολύ καλά αποτελέσματα

Πηγή https://www.olivemagazine.gr/

Παρακάτω  μπορείτε  να διαβάσετε και να ακούσετε τι είπε τι είπε ο φίλος Λεωνίδας Μάμας , γυναικολόγος ,για το φραγκόσυκο………….. ”’σε όλα τα διεθνή  ιατρικά συνέδρια που πηγαίναμε…… μας παρουσιάζουν οι πωλητές σκευάσματα που ως πρώτη ύλη είχαν το φραγκόσυκο ..”

 

Μάμας

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ”ΑΓΡΟΤΗΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟΥ  πατήστε εδώ 

📸 Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο στο Facebook
https://www.facebook.com/share/v/5CPqzBG22hANWiQV/

10 +1 Λόγοι που τα φραγκόσυκα θεωρούνται υπερτροφή!

Τα φραγκόσυκα είναι οι καρποί της φραγκοσυκιάς, ενός κάκτου που ανήκει στο γένος Opuntia. Οι κάκτοι της οικογένειας αυτής πήραν την ονομασία τους από την αρχαία πόλη Όπους. Μάλιστα, ο Θεόφραστος υποστήριζε ότι η φραγκοσυκιά αναπαραγόταν με τις ρίζες των φύλλων της.

Η φραγκοσυκιά προέρχεται από το Μεξικό ενώ ευδοκιμεί ιδιαίτερα στην Κεντρική και Νότια Αμερική λόγω του θερμού και ξηρού κλίματος. Η φήμη της εξαπλώθηκε αργότερα στις χώρες της Μεσογείου και πλέον η καλλιέργεια της φραγκοσυκιάς έχει επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα φυτρώνει σε πλαγιές και σε βράχια έχοντας αυτούς τους χαρακτηριστικούς καρπούς που απαντώνται σε διάφορα χρώματα (ανοιχτό πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο) ανάλογα με τη φάση ωρίμανσης και την ποικιλία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα φραγόσυκα περιέχουν φυσικές χρωστικές ουσίες, τις βεταλαΐνες οι οποίες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτική δράση.

 • Ποια είναι όμως η θρεπτική τους αξία;

Τα 150gr φραγκόσυκων αποδίδουν 61 θερμίδες, 10gr υδατάνθρακες, σχεδόν 1gr πρωτεΐνης, λιγότερο από 1gr λίπους και 5,5gr φυτικές ίνες. Τα φραγκόσυκα περιέχουν βιταμίνες Β (σε μικρή ποσότητα) ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνη C (καλύπτει περίπου το 35% των ημερήσιων αναγκών μας). Επίσης, είναι πηγή μετάλλων – ιχνοιστοιχείων όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό και κάλιο.

 • 10 + 1 Λόγοι που τα φραγκόσυκα θεωρούνται υπερτροφή:
 1. Η αυξημένη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και πηκτίνη μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα. Ως εκ τούτου δρα κατά του σακχαρώδη διαβήτη.
 2. Η πλούσια περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, μετατρέπουν τα φραγκόσυκα σε φρούτα – προστάτες έναντι του καρκίνου και άλλων παθήσεων σε αρθρώσεις, μάτια, νεύρα κ.α.
 3. Το μηλικό και το κιτρικό οξύ που περιέχονται στα φραγκόσυκα, συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή της πέψης.
 4. Τα φραγκόσυκα συμβάλλουν στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους καθώς προκαλούν το αίσθημα κορεσμού (λόγω φυτικών ινών) και ταυτόχρονα είναι φτωχά σε θερμίδες.
 5. Έχουν διουρητική δράση κι έτσι αντιμετωπίζουν την κατακράτηση υγρών. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η διουρητική τους δράση δεν προκαλεί ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες.
 6. Τα φραγκόσυκα περιέχουν κάλιο που συμβάλλει στη μείωση της πίεσης του αίματος και βεταλαΐνες που ενισχύουν την υγεία του κυκλοφορικού συστήματος. Έτσι λοιπόν η κατανάλωσή τους συσχετίζεται με την υγεία και την καλή λειτουργία της καρδιάς.
 7. Έρευνες που τρέχουν ακόμη δείχνουν ότι τα φραγκόσυκα συνδέονται με τη μείωση της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
 8. Η κατανάλωση των φραγκόσυκων πριν την κατανάλωση αλκοόλ, δρα έναντι της μέθης και καταπολεμά τα συμπτώματά της (π.χ ναυτία, ξηροστομία, πονοκέφαλο κ.α.).
 9. Η πλούσια περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
 10. Τα φραγκόσυκα είναι χρήσιμα και στους αθλητές καθώς συμβάλλουν στην ταχεία μυϊκή αποκατάσταση μετά την προπόνηση.
 11. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μπεταΐνη.
 • Ευεργετικά και τα φύλλα της φραγκοσυκιάς. Συγκεκριμένα:
 1. Καταπολεμούν την άμμο στα νεφρά.
 2. Ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς.
 3. Συμβάλλουν στη μείωση της γλυκόζης του αίματος.
 4. Έχουν αντιδιαρροϊκή δράση.
 • Υπάρχουν παρενέργειες;
 1. Η υπερκατανάλωσή τους ενδέχεται να προκαλέσει διάρροια, ναυτία και τυμπανισμό. Επίσης, εάν δεν γίνεται επαρκής λήψη υγρών, τα φραγκόσυκα δύναται να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα.
 2. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή θηλασμού συμβουλευτείτε τον ιατρό σας καθώς δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το αν ενδείκνυνται.
 3. Σε περίπτωση που πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη και ακολουθείτε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή καλό είναι να παρακολουθείτε το σάκχαρό σας μετά την κατανάλωση φραγκόσυκων καθώς ενδέχεται να μειωθούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
 • Τα φραγκόσυκα περιβάλλονται από σάρκα με αγκάθια. Συνεπώς, προτού τα πιάσετε για να τα καθαρίσετε, φροντίστε να φοράτε τα κάταλληλα γάντια!

Καλή σας απόλαυση!

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος – Διατροφολόγο

Πηγή https://www.2happy.gr

Να ευχαριστήσω το φίλο και πρώην ασφαλιστικό υπάλληλο ,Παναγιώτη Θωμόπουλο ,

ο οποίος μόλιςάφησε τα ασφαλιστικά έχει ξεκινήσει τη καλλιέργεια του φραγκόσυκου.

Θυμάμαι με πόση πίστη και αγάπη μου μίλησε πριν 10/12 χρόνια για το όνειρό του.

Έκανε το όωειρο πραγματικότητα

Σήμερα μου έστειλε μαζί με τις ευχές τα παραπάνω, μου υποσχέθηκε ότι θα μας στείλειμ και άλλο υλικό

τον ευχαριστούμε

Eπιμέλεια άρθρου

Βασίλης Μουντάκης

Ο δημιουργός

Ενεργός Ασφαλιστής

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button