BUSINESSΑΣΦ. ΙΣΤΟΡΙΕΣΑΣΦΑΛΕΙΑΑΣΦΑΛΙΣΗΔΙΑΦΟΡΑΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΕΠΙΧ/ΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Επιστροφή στις ρίζες της ιδιωτικής ασφάλισης.

Παραδοσιακά προϊόντα ζωής

Φτάσαμε στην εποχή της τεχνολογίας και της πληροφορίας που ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να λάβει τεράστιο όγκο πληροφοριών με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν εισχωρήσει για τα καλά στη ζωή μας και ήταν αναπόφευκτο να εισχωρήσουν και στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης

Ο καταναλωτής πλέον, μέσω του διαδικτύου, έχει τη δυνατότητα ακόμα και να εκδόσει το συμβόλαιο του αυτοκινήτου του, να το εκτυπώσει, ενώ την επόμενη στιγμή μπορεί να ταξιδέψει με το αυτοκίνητο που μόλις ασφάλισε μόνος του.

Η τάση της τεχνολογίας τείνει να αγγίξει και τον κλάδο υγείας.

Όμως έχει αναρωτηθεί κανείς, κατά πόσο ο καταναλωτής είναι σε θέση να εντοπίσει τις πραγματικές του ανάγκες και να δώσει λύση στα πραγματικά ζητήματα που τον αφορούν, χωρίς την βοήθεια του ασφαλιστικού συμβούλου ;

Οι πελάτες που επιλέγουν την βοήθεια και την συμβουλή μας είναι σωστά ασφαλισμένοι;

Η μεγαλύτερη απόδειξη για το γεγονός ότι ο καταναλωτής στερείται ασφαλιστικής συνείδησης και νοοτροπίας είναι οι ασφαλίσεις δανειοληπτών από τις τράπεζες.

Η τράπεζα απαιτεί από τον δανειολήπτη ασφάλιση ζωής και Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας για ποσό ίσο με αυτό του δανείου ή του συνόλου του δανείου με τους τόκους . Ο καταναλωτής πειθαρχεί στην απαίτηση και συνάπτει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής για να τηρήσει την συμβατική του υποχρέωση.

Όμως βλέπουμε ότι η πλειοψηφία των συμβολαίων αυτού του είδους, αφορούν μόνο στην εξασφάλιση της τράπεζας και καθόλου στις ανάγκες της οικογένειας σε περίπτωση που επέλθει το μοιραίο.

Μάλιστα ο ίδιος ο καταναλωτής, έχουμε ακούσει πολλές φορές να βαρυγκωμά το ασφάλιστρο που πληρώνει για να προστατεύσει την εστία της οικογένειας, αναζητώντας το φθηνότερο, χωρίς να αναζητά ουσιαστική λύση στην κάλυψη των χρηματοασφαλιστικων του αναγκών.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Εμείς οι ασφαλιστές είμαστε αναντικατάστατοι για τον πελάτη και έχουμε ξεχάσει το πραγματικό financial planning  ;

Ξεχάσαμε τις παραδοσιακές καλύψεις όπως η ΜΟΑ  η ασφάλιση Θανάτου από ατύχημα  η Επαγγελματική Ικανότητα, η σύνταξη αναπηρίας, η Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών, η απώλεια εισοδήματος;

Οι παλιές παραδοσιακές καλύψεις που δίνουν ουσιαστική προστασία στον πελάτη μας και κυρίως δεν στοιχίζουν.

Επιστρέψτε στις παραδοσιακές καλύψεις και μάθετε στον πελάτη σας να τις εκτιμά

Αυτές παρέχουν κάλυψη και εξασφάλιση της οικογένειας.

Παρέχουν στήριξη στον ίδιο πολλές φορές που δεν περίμενε ότι τις χρειαστεί.

Αναβαθμίζουν το χαρτοφυλάκιο σας και σας εξασφαλίζουν εισόδημα.

Ενισχύουν το αποθεματικό των εταιρειών που συνεργαζόμαστε καθώς το loss ratio είναι σε χαμηλά επίπεδα

Σας δίνουν την υπερηφάνεια ότι στέκεστε δίπλα στην οικογένεια του πελάτη την στιγμή που σας έχει πραγματικά ανάγκη. Δημιουργείτε στον πελάτη σας ασφαλιστική συνείδηση και τον κάνετε να αισθανθεί πραγματικά ασφαλής και ότι δεν διατρέχει οικονομικούς κινδύνους η οικογένεια του .

Αξίζει να προσπαθήσετε

Διαμαντής Ιωάννης
Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος Σύμβουλος Χρηματοοοικονομικης Διαχείρισης
Τηλέφωνο: 698 42 35 434

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button