ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η υποκειμενικότητα του “ο άνδρας νυμφεύεται και η γυναίκα παντρεύεται”: εκφράζοντας τη συνιστάμενη συμβολή της σύγχρονης σχέσης

Στη σημερινή εποχή, η πεποίθηση “Ο άνδρας νυμφεύεται και η γυναίκα παντρεύεται” αναδεικνύει τον πολύπλοκο χαρακτήρα των σχέσεων. Πέρα από τις παραδοσιακές έννοιες του γάμου, η φράση αυτή επισημαίνει τη διαφορετική προσέγγιση που υιοθετεί ο άνδρας σε σχέση με τον γάμο και την οικογενειακή ζωή.

 

Η εποχή της υπανδρείας ( ύπανδρος )

Ο όρος “υπανδρεία” δεν αποτελεί πλέον μόνο ένδειξη της συναισθηματικής δέσμευσης, αλλά και της επιθυμίας για προσωπική ανάπτυξη. Ο άνδρας επιζητεί τη νυμφεία του όχι μόνο μέσα από την επιλογή ενός συντρόφου, αλλά και μέσα από την εύρεση του εαυτού του, των στόχων του, και του ποιον επιθυμεί να γίνει.

 

Γάμος: σύμβολο οικογενειακής ενότητας

Αντίθετα, η “παντρευμένη” γυναίκα συνεχίζει να εκπροσωπεί το σύμβολο της οικογενειακής ενότητας. Ο γάμος γίνεται η πλατφόρμα για την κοινή ζωή, τη δημιουργία οικογένειας, και τη συνύπαρξη. Το “παντρεύομαι” δεν εκφράζει μόνο την προσωπική αλλά και την κοινωνική δέσμευση.

 

Η ευελιξία της σύγχρονης σχέσης

Η έννοια της φράσης αντανακλά την ευελιξία και την ανοιχτότητα των σύγχρονων σχέσεων. Ο άνδρας μπορεί να επιδιώκει την υπανδρεία, ενώ η γυναίκα επιλέγει τον γάμο, και ταυτόχρονα, αμφότεροι μπορούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία μιας σταθερής, αγαπημένης σχέσης.

 

Συμπέρασμα

Συνολικά, η φράση “Ο άνδρας νυμφεύεται και η γυναίκα παντρεύεται” απεικονίζει την ποικιλία των προσεγγίσεων στις σχέσεις στην εποχή μας. Καθιστά σαφές ότι η δέσμευση δεν είναι πλέον μονόδρομος, αλλά ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αμοιβαίας σεβαστικής συνύπαρξης.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Α. Αντωνίου 

Πιστοποποιημένος Ασφαλιστικός Πράκτορας 

Ισόβιο μέλος Limra International 

web: www.buyinsurance.gr

Τηλ. 2109852411 – 6944650179

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button