ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Αίτηση πτώχευσης από την προβληματική «σκιώδη» τράπεζα – γίγας Zhongzhi

Ο σκιώδης τραπεζικός γίγαντας Zhongzhi Enterprise Group της Κίνας κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, αφού δήλωσε ότι είναι αφερέγγυα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Πρώτο Ενδιάμεσο Λαϊκό Δικαστήριο του Πεκίνου αποφάσισε να αποδεχθεί την υπόθεση της πτώχευσης, σύμφωνα με δήλωση στον λογαριασμό Wechat του δικαστηρίου την Παρασκευή.

Τον Νοέμβριο, οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι ξεκίνησαν ποινικές έρευνες σχετικά με την επιχείρηση διαχείρισης χρημάτων του ομίλου. Η εταιρεία αποκάλυψε νωρίτερα έλλειμμα 36,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ισολογισμό της.

Οι «σκιώδεις» τράπεζες όπως η Zhongzhi είναι χαλαρά ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν τις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών για να προσφέρουν δάνεια και να επενδύουν σε ακίνητα, μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα.

Τα τελευταία χρόνια, ακόμη και όταν οι αντίπαλοι εμπιστευμάτων μείωσαν τους κινδύνους, η Zhongzhi και οι θυγατρικές της, ιδίως η Zhongrong International Trust επέκτεινε τη χρηματοδότηση σε προβληματικούς εργολάβους και απέκτησε περιουσιακά στοιχεία από εταιρείες όπως η China Evergrande Group.

To άρθρο Κίνα: Αίτηση πτώχευσης από την προβληματική «σκιώδη» τράπεζα – γίγας Zhongzhi δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button