ΔΙΑΤΡΟΦΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρητικός Ντάκος

5 μεγάλα κριθαρένια παξιμάδια
3 μεγάλες ώριμες ντομάτεςχτυπημένες και πολτοποιημένες
8  κουταλιές  σούπας παρθένο ελαιόλαδο
150 g τυρί φέτα
50 g τυρί μυζήθρα
15 μαύρες ελιές
1  κουταλιά κάπαρη
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Βρέχουμε τα παξιμάδια με 4 κουταλιές της σούπας νερό το καθένα και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Τρίβουμε στο τρίφτη τις ντομάτες, σε ένα σουρωτήρι και αφήστε για 5 λεπτά να στραγγίξουν.

Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη μυζήθρα (μαλακό τυρί) με ένα πιρούνι ή την τρίβουμε με τον τρίφτη.

Απλώνουμε την τριμμένη ντομάτα στα παξιμάδια και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και την κάπαρη.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Κρήτη
Ενεργός Ασφαλιστής

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button