ΔΙΑΤΡΟΦΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα μελομακάρουνα της Βιολέττας

Γράφει η Σακελλαριάδου Μαρία Ασφαλιστικός Πράκτορας

Με την ευκαιρία των φετινών γιορτών σας παραθέτω μια παραδοσιακή
συνταγή για τα πιο νόστιμα  μελομακάρουνα .
συνταγή για Σακελλαρ

Υλικά

•3 φλυτζάνια ηλιέλαιο

•1 φλυτζάνι χυμό           πορτοκαλιού

•1/2 φλυτζάνι κονιάκ

•1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

•1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα

•1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

•1/2 κ.γλ.γαρύφαλλο

•Το ξύσμα 3 Πορτοκαλιών

•Αλεύρι (κόκκινη  φαρίνα) ,όσο πάρει, περίπου 1 1/2 κιλό

•Καρύδια

Εκτέλεση

Όλα μαζί τα υλικά τα κτυπάμε με το χέρι ή με μίξερ χειρός, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  Μετά προσθέτουμε το αλεύρι,  και αναμιγνύουμε τα υλικά μέχρι να μην κολλάει ζύμη στα χέρια μας.

Βάζουμε χαρτί ψησίματος το ταψί μας.

Ψήνουμε για μισή ώρα στους 175° βαθμούς, σε αέρα.

Σιρόπι

•3 φλυτζάνια ζάχαρη

•1 φλυτζάνι μέλι

•1,1/2 φλυτζάνι νερό

• χυμό από 1,1/2 λεμόνι

Τα βράζουμε για πολύ λίγο, ίσα να πάρουν μια βράση.

Τα μελομακάρονα κρύα και το σιρόπι ζεστό ή το αντίθετο.

Το μέλωμα γίνεται μέσα στα ταψιά.

Τέλος ρίχνουμε τα κομμένα καρύδια.

Καλή  επιτυχία και καλές Γιορτές

 Σακελλαριάδου Μαρία      Σακελλαριάδου ΜαρίαΣακελλαριάδου Μαρία

Πιστοποιημένη Ασφαλ. Πράκτ. 
  2117056751 / 6944 457249

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης
Close
Back to top button