LIFESTYLEΔΙΑΦΟΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

Ποιοι πολίτες θα πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξουν προσωπικό γιατρό

Σημαντικές αλλαγές στον θεσμό του προσωπικού γιατρού φέρνει το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις παρατηρήσεις και τα σχόλια που έγιναν από φορείς και πολίτες κατά τη διαδικασία της πρόσφατης δημόσιας διαβούλευσης.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του νέου νομοσχεδίου, είναι αυτό που απαγορεύει σε γιατρούς και ασθενείς που συνεργάζονται να βρίσκονται σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου, «ο γιατρός οφείλει να έχει κατ’ αποκλειστικότητα την έδρα του στον ίδιο δήμο ή σε όμορους δήμους της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας με τους ασθενείς του».

Οι πολίτες αυτοί δεν είναι ουκ ολίγοι, αν αναλογιστεί κάποιος ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια που υπήρχε ημιάμεση πίεση από το υπουργείο Υγείας για εγγραφή των πολιτών στον θεσμό, αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν εγγραφή εκτός της περιφερειακής τους ενότητας.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα που είχε αναφέρει η γενική γιατρός Αθανασία Τζανακάρη μιλώντας σε Συνέδριο Γενικής Ιατρικής, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα, σε προσωπικό γιατρό με έδρα στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, στην Καρδίτσα, είχαν εγγραφεί περίπου 600 άτομα από τον νομό Αττικής. Κι αυτό διότι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι προσωπικοί γιατροί στην Αττική.

Related Articles

Δείτε επίσης
Close
Back to top button