Τα μελομακάρουνα της Βιολέττας
Γράφει η Σακελλαριάδου Μαρία Ασφαλιστικός Πράκτορας
Υλικά
•3 φλυτζάνια ηλιέλαιο
•1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
•1/2 φλυτζάνι κονιάκ
•1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
•1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
•1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
•1/2 κ.γλ.γαρύφαλλο
•Το ξύσμα 3 Πορτοκαλιών
•Αλεύρι (κόκκινη φαρίνα) ,όσο πάρει, περίπου 1 1/2 κιλό
•Καρύδια
Εκτέλεση
Όλα μαζί τα υλικά τα κτυπάμε με το χέρι ή με μίξερ χειρός, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, και αναμιγνύουμε τα υλικά μέχρι να μην κολλάει ζύμη στα χέρια μας.
Βάζουμε χαρτί ψησίματος το ταψί μας.
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 175° βαθμούς, σε αέρα.
Σιρόπι
•3 φλυτζάνια ζάχαρη
•1 φλυτζάνι μέλι
•1,1/2 φλυτζάνι νερό
• χυμό από 1,1/2 λεμόνι
Τα βράζουμε για πολύ λίγο, ίσα να πάρουν μια βράση.
Τα μελομακάρονα κρύα και το σιρόπι ζεστό ή το αντίθετο.
Το μέλωμα γίνεται μέσα στα ταψιά.
Τέλος ρίχνουμε τα κομμένα καρύδια.
Καλή επιτυχία και καλές Γιορτές
Σακελλαριάδου Μαρία Σακελλαριάδου ΜαρίαΣακελλαριάδου Μαρία