ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΡΚΟ ΨΥΧΩΝ

Ακριβώς απέναντι από το σανατόριο Πάρνηθας υπάρχει το Πάρκο των Ψυχών, τοποθετούνται εκθέματα όπως «Η έγκυος», «Ο σταυρός του μαρτυρίου», «Η νοσταλγία της μάνας για το παιδί που άφησε πίσω», «Το ζευγάρι», «Το αυτί», «Το φτερό», «Ο συλλογισμός», κ.ά. Οι γλυπτικές αυτές δημιουργίες δεν είναι μόνο καλλιτεχνικά έργα, αλλά φέρουν μέσα τους τη βαριά ιστορία του μερικών ανθρώπων που υπέφεραν στο σανατόριο, αλλά και τη μνήμη της φυσικής καταστροφής από την πυρκαγιά του 2007.

Ο δημιουργός του πάρκου, ο γλύπτης Σπυρίδων Ντασιώτης, είχε ως στόχο να αφυπνίσει τις μνήμες αυτών των δύο σημαντικών γεγονότων. Έτσι, το πάρκο δεν αποτελεί μόνο έναν χώρο όπου καλλιτεχνικά έργα συνυπάρχουν με τη φύση, αλλά είναι ένας τόπος μνήμης, σκέψης και συμβόλου για την περιοχή.

Ο Σπυρίδων Ντασιώτης επέλεξε να χρησιμοποιήσει κορμούς δέντρων που βρήκε εκεί, δίνοντας έτσι συμβολική σημασία στα έργα του, προσδίδοντας τους τόσο τη φυσική όσο και τη συμβολική παρουσία. Μέσα από την τέχνη του, προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να συνδεθεί με το παρελθόν, την ιστορία και τη μνήμη της περιοχής, δίνοντας έναν βαθύτερο νόημα σε αυτόν τον υπαίθριο χώρο.

 

 

Με εκτίμηση

 

Γεώργιος Α. Αντωνίου

Πιστοποποιημένος Ασφαλιστικός Πράκτορας

Ισόβιο μέλος Limra International

web: www.buyinsurance.gr

Τηλ. 2109852411 – 6944650179

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button