ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Booking.com: Η ελληνική πόλη που αναδείχθηκε δεύτερη πιο φιλόξενη στον κόσμο

Μια ελληνική πόλη είναι ανάμεσα στις 10 πιο φιλόξενες στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα Booking.com τον Ιούλιο του 2023 σε δείγμα 28.000 ανθρώπων από 33 χώρες, βάσει της οποίας απένειμε τα δωδέκατα ετήσια βραβεία Traveller Review Awards για το 2024.

Πρόκειται για την Ερμούπολη Σύρου, η οποία βρέθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Η πόλη διαθέτει νεοκλασική αρχιτεκτονική, σπίτια σε χρώματα παστέλ και τη διάσημη πλατεία Μιαούλη, ενώ και οι παραλίες της είναι γραφικές και κοντά στο κέντρο της πόλης.

Οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις, σύμφωνα με την έρευνα της Booking.com, είναι, με σειρά προτεραιότητας, η Arraial d’Ajuda της Βραζιλίας, η Ερμούπολη, Viana do Castelo της Πορτογαλίας, το Daylesford της Αυστραλίας, το Grindelwald της Ελβετίας, η Moab στις ΗΠΑ, η Uzes της Γαλλίας, το Mazatlan στο Μεξικό, το Jaisalmer της Ινδίας και το Fujikawaguchiko της Ιαπωνίας.

Παράλληλα, οι 10 πιο φιλόξενες περιοχές στον κόσμο είναι το Perthshire στο Ην. Βασίλειο, το Penghu της Ταϊβάν, η Boyaca στην Κολομβία, το Trentino/Tyrol στην Ιταλία, το Los Lagos στη Χιλή, το Erongo στη Ναμίμπια, το Otago της Νέας Ζηλανδίας, η Λαπωνία της Φινλανδίας, οι Αστούριες της Ισπανίας και το Friesland της Ολλανδίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας απονεμήθηκαν βραβεία σε παρόχους τουριστικών υπηρεσιών κάθε είδους, με το μεγαλύτερο αριθμό τους να προέρχεται από την Ιταλία (181.012), ενώ ακολουθούν η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ην. Βασίλειο, η Πολωνία, η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Κροατία και η Πορτογαλία.

Τα διαμερίσματα κυριάρχησαν, για έβδομη συνεχή χρονιά, ως το είδος καταλύματος με το μεγαλύτερο αριθμό βραβείων (710.687), ενώ για δεύτερη χρονιά οι εξοχικές κατοικίες (213.824) ξεπέρασαν αριθμητικά τα ξενοδοχεία (179.357), με τους ξενώνες (84.715) και τα B&B (71.514) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των πιο πολυβραβευμένων ειδών καταλύματος παγκοσμίως.

Η μεγαλύτερη αύξηση βραβείων καταγράφηκε στις βίλες (+23% σε ετήσια βάση) και ακολουθούν οι εξοχικές κατοικίες (+20%) και τα κάμπινγκ (+14%). Η συνολική αύξηση βραβείων που απονεμήθηκαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλα μοναδικά καταλύματα που προσφέρουν εναλλακτικές στην παραδοσιακή εμπειρία του ξενοδοχείου ανήλθε σε 10%.

Επιπλέον απονεμήθηκαν βραβεία σε 449 συνεργάτες της Booking σε 26 χώρες από το χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων, με πρώτη σε αριθμό βραβείων την Ισπανία (84). Ακολούθησαν η Ιταλία (74), η Πορτογαλία (47), η Ελλάδα (42) και οι ΗΠΑ (28). Βραβεύθηκαν ακόμη 129 συνεργάτες ταξί, με τις χώρες που απέσπασαν τα περισσότερα βραβεία να είναι η Ιταλία (17) και η Ισπανία (12).

Πηγή: tornosnews.gr
Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button