ΑΝΤΡΑΣΑΣΦΑΛΙΣΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΥΓΕΙΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δικαιολογίες του Ανασφάλιστου…

Γράφει ο Βασίλης Μουντάκης Ενεργός Ασφαλιστής

Στη χώρα μας έχουμε εκατομύρια ανασφάλιστους  , οι οποίοι έχουν χιλιάδες δικαιολογίες

Όμως ο άνθρωπος έχει ανάγκη την ασφάλεια, ειδικά στη χώρα μας, με τα τεράστια προβλήματα στην κοινωνική ασφάλιση και στη δημόσια υγεία.

Μετά από 35 χρόνια σε αυτήν τη δουλειά και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο έχω ακούσει και έχω δει πολλά. Ευτυχώς επιβιώνω ακόμη, γιατί δεν παίρνω τοις μετρητοίς τις δυσκολίες, τις αρνήσεις, τις δικαιολογίες και τα προβλήματα, που συναντώ καθημερινά. Κάνω το σταυρό μου, έχω την υγειά μου και προχωρώ.

Προβλήματα και «φάουλ» γίνονται καθημερινά από  εταιρίες, συναδέλφους, πελάτες, εποπτικές αρχές και κράτος. Πολλές φορές απορώ κι εγώ ο ίδιος με την υπομονή μου. Η δουλειά αυτή με φτιάχνει, με ιντριγκάρει, με τρελαίνει, με αναζωογονεί.

Για αυτό δε με κουράζει, ίσα – ίσα μου αρέσει να μαθαίνω καθημερινά καινούργια πράγματα, να γνωρίζω νέους ανθρώπους, να ανταλλάσσω απόψεις, να προτείνω λύσεις, να βοηθώ όπου μπορώ, όπου δε μπορώ, να προσπαθώ.

Όταν συναντώ ανασφάλιστους ακούω χιλιάδες δικαιολογίες, αλλά όλες ανήκουν σε 3 κατηγορίες:

  • Δεν έχω χρήματα (μα δε ζητώ χρήματα, το ανάποδο συμβαίνει)
  • Άστο για αργότερα (όταν φανούν τα κότερα!)
  • Δεν εμπιστεύομαι (ποιόν και γιατί;)

Πάμε να δούμε μία – μία αυτές τις «αντιρρήσεις» των  πελατών:

Δεν έχω χρήματα

Αλλά έχει σπίτι, αυτοκίνητο, εξοχικό, κινητό, κάνει διακοπές, πάει τακτικά στην ταβέρνα, αγοράζει άχρηστα πράγματα και δε χωρά στο σπίτι. Είναι αυτό λογικό; Όντως δεν έχει χρήματα; Μάλλον είναι υπεκφυγή. Η ασφάλεια δε κοστίζει, η ασφάλεια φροντίζει!

Άστο για αργότερα

Πότε? όταν φανούν τα κότερα; Το να το ακούσω από ένα 30χρόνο να το δεχτώ, αλλά από 40ρη και 50ρη δεν το δέχομαι. Αργά η γρήγορα θα με χρειαστείς, εκτός αν έχεις κάνει συμβόλαιο με το Θεό, αυτός σίγουρα δε με χρειάζεται. Τότε του δίνω την ευχή μου και προχωρώ…

Υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει ανάγκη την ασφάλεια στην Ελλάδα; Με λογικά επιχειρήματα δεν με κέρδισε κανείς…

Δεν εμπιστεύομαι

Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Εκεί έχω ξεκινήσει το ματς και έχω φάει 2 αυτογκόλ. Το ματς λήγει στο 90’, ανάλογα τον «αντίπαλο» και το αποτέλεσμα…

Σας καλώ, λοιπόν, όλους για ένα φιλικό ματς ακόμα και στην έδρα σας. Σε ένα καθαρό ματς, όπως λέω πάντα, το Γκολ μετράει. Αυτό δίνει την ομορφιά, αυτό ψάχνουν όλοι. Η ασφάλεια δεν αγοράζεται, η ασφάλεια πουλιέται. Πουλιέται από τους «καθαρόαιμους» Ενεργούς Ασφαλιστές, τους επαγγελματίες που, σε καθημερινή βάση, προσπαθούν να πείσουν τον πελάτη για τα οφέλη και την αξία της ασφάλισης.

Ο άνθρωπος, μετά την εξασφάλιση τροφής και στέγης, έχει ανάγκπη την ασφάλεια. Ειδικά στη χώρα μας, με τα τεράστια προβλήματα στην κοινωνική ασφάλιση και στη δημόσια υγεία, τα τεράστια προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά από τα φυσικά φαινόμενα (σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες κ.α.).

Αγαπητοί συνάδελφοι, πάμε να δώσουμε τον αγώνα μας, να  εξηγήσουμε με απλά λόγια την αξία και τα οφέλη της ασφάλειας.

. Η κοινωνία μάς περιμένει, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Η ιδιωτική ασφάλιση δε θα υποκαταστήσει τη δημόσια , αλλά μπορεί να συμπληρώσει τα τεράστια κενά της.

Η  εμπιστοσύνη , η καλή πίστη , η διαφάνεια , η γνώσεις , η εντιμότητα είναι πολύ σημαντικά πράγματα στη δουλειά μας

Υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μου Επαγγελματίες Ενεργοί Ασφαλιστές που μπορείτε να συμβουλευτείτε ,.έχουν όλα τα παραπάνω στοιχεία .ας

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη αυτές τις φτηνές δικαιολογίες και να φροντίσουμε να καλύψουμε τουλάχιστον τις βασικές μας ανάγκες.

Η προστασία της ζωής , της οιογένειας , της περιουσίας  είναι άμεση ανάγκη για όλους μας.
Μετά την εξασφάλιση τροφής και στέγης , προηγείται όλων των άλλων.
Παλαιότερα  από το περίσευμα καλύπταμε διάφορες παροχές , σήμερα από το υστέρημά μας πρέπει να καλύψουμε ανάγκες.
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕ ΚΟΣΤΙΖΕΙ…ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ !
Βασίλης Μουντάκης
Ενεργός Ασφαλιστής

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button