ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκλήρωσε επιτυχώς την τιμολόγηση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 ύψους 500 εκατ. ευρώ

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την τιμολόγηση νέου ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, Tier 2, ύψους 500 εκατ. ευρώ με κουπόνι 7,250%, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού θεσμικών επενδυτών.

Η τιμολόγηση του ομολόγου που ολοκληρώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς είναι διάρκειας 10,25 ετών, με δικαίωμα ανάκλησης μεταξύ 5ου και 5,25ου έτους. Ημερομηνία διακανονισμού είναι η 17η Ιανουαρίου 2024.

Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου – Euro MTF Market και θα λάβει πιστοληπτική διαβάθμιση B1 / B από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και Fitch αντίστοιχα.

Σε συνδυασμό με τη νέα έκδοση, η Πειραιώς ανακοίνωσε πρόταση επαναγοράς ομολόγων με μετρητά για τους κατόχους του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 με απόδοση 9,750% και με δυνατότητα ανάκλησης τον Ιούνιο 2024.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν μέσω της νέας έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν από την Πειραιώς για τη χρηματοδότηση της πρότασης επαναγοράς ομολόγων με μετρητά και για την περαιτέρω ισχυροποίηση της κεφαλαιακής της θέσης.

Όπως ανακοινώθηκε, η συναλλαγή συγκέντρωσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από περισσότερους από 145 θεσμικούς επενδυτές. Αναφορικά με την κατανομή, το 62% διατέθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων, το 22% σε τράπεζες και το 16% σε λοιπούς επενδυτές.

Το συνολικό βιβλίο εντολών της συναλλαγής ξεπέρασε το 1,8 δισ.ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά περισσότερο από 3,7 φορές τον στόχο της έκδοσης.

Με βάση το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 7,375%, έναντι αρχικού στόχου 7,750%, με ποσοστό άνω του 75% της έκδοσης να διατίθεται σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

To άρθρο Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκλήρωσε επιτυχώς την τιμολόγηση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 ύψους 500 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button