ΑΣΦΑΛΙΣΗΓΥΝΑΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΙΔΙ

ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Γράφει η Μαρία Γερονικολού Ασφαλιστικός Πράκτορας

Ενσυναίσθηση. Πώς ορίζεται; 
 
Ακούω διάφορους σχετικούς ορισμούς τον τελευταίο καιρό, μα αυτός ο οποίος μου έχει κάνει την πιο πολλή εντύπωση είναι ο ακόλουθος: ‘ενσυναίσθηση είναι να μπαίνεις στα παπούτσια κάποιου, να περπατάς σ’ όλη την πόλη, κι έπειτα να δηλώνεις πως, αν τα εν λόγω παπούτσια δεν εφαρμόζουν στα πόδια σου, τότε θα προσαρμόσεις τα τελευταία ούτως ώστε, να σιγουρευτείς, πως η εφαρμογή θα είναι τέλεια’. Μπορείτε να πλάσετε την εικόνα στο μυαλό σας, έτσι;
 
Η ενσυναίσθηση, λοιπόν, είναι σημαντική για μας. Μας επιτρέπει να πάμε σε μέρη τα οποία αλλιώς δεν θα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε – μέρη της καρδιάς και του μυαλού, τα οποία βρίσκονται στα εσώψυχα όλων αυτών με τους οποίους αλληλεπιδρούμε σε καθημερινή βάση. Το να μπεις στον ψυχισμό κάποιου και να καταλάβεις τις ανάγκες και επιθυμίες του αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για να ενωθείτε μαζί του. 
 
Η ενσυναίσθηση στον επαγγελματικό κόσμο. Οι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν καθημερινή τριβή με κόσμο, είτε είναι γιατροί, είτε αρχιτέκτονες, είτε ιδιοκτήτες μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, έχουν να κερδίσουν πολλά με το να υιοθετήσουν και να επιδείξουν ενσυναίσθηση στις σχέσεις τους. Γνωρίζοντας τι είναι αυτό που επιθυμούν οι πελάτες σου και ικανοποιώντας τις ανάγκες τους, αποτελεί το κλειδί που ξεκλειδώνει την επαγγελματική επιτυχία, τόσο απλό, όσο 1+1=2. Ο τρόπος με τον οποίο ένας γιατρός “διαβάζει” τις ανησυχίες του ασθενή του και του διαβιβάζει την πρόγνωση του με έναν εξατομικευμένο και συνάμα καθησυχαστικό τρόπο ή το πώς ένας αρχιτέκτονας “πλάθει” τα σχέδια του για να δημιουργήσει το σπίτι των ονείρων των πελατών του.
 
  • Ένα επάγγελμα το οποίο έχει την εμπιστοσύνη στον πυρήνα του, δεν είναι άλλο, από αυτό του ασφαλιστικού συμβούλου.
 Πως επιτυγχάνεται αυτό; Με το να τους ακούς προσεκτικά!. Με το να νιώθεις ό,τι νιώθουν!. Με το να καταλαβαίνεις ακριβώς τι θέλουν να σου πουν, ακόμα κι όταν δεν στο λένε. Και με το να παίρνεις όλες αυτές τις “αναγνώσεις” της καρδιάς και της ψυχής, να τις ενώνεις, και να παράγεις μια λύση, η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των επιθυμιών και αναγκών τους.
 
Η επαγγελματική εξουθένωση, είναι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά, την παροχή υπηρεσιών με γνώμονα την ενσυναίσθηση.
Εδώ, το έργο των ασφαλιστικών συμβούλων είναι δύσκολο όταν οι πελάτες τους,  βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση, για αυτό πρέπει,  πάντα να επιλέγουμε 
τον ασφαλιστικό σύμβουλο, όπως τον δικηγόρο μας, τον γιατρό μας, τον λογιστή μας, με  γνώμονα την εμπιστοσύνη και την ακεραιότητα του.
Ο πελάτης, πρέπει να δίνει βαρύτητα στην ποιότητα του χαρακτήρα του υποψήφιου συνεργάτη και όχι στον όγκο της παραγωγής που τον ακολουθεί. Όταν η ποιότητα είναι καλή, θα υπάρξει και αποτέλεσμα.
που τον ακολουθεί. 
 
Μην ξεχνάμε, ότι με όλες τις καταστάσεις, που αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας, στην καθημερινότητα μας,
είναι πολύ σημαντικό, να έχουμε βάλει ένα λιθαράκι στην κάλυψη των αναγκών μας και της οικογένειάς μας,
γιατί όταν νιώθουμε ότι έχουμε καλύψει το όποιο απρόοπτο γεγονός, νιώθουμε σιγουριά, ηρεμία και δύναμη 
να συνεχίσουμε τους στόχους μας.
 
Μαρία Γ. Γερονικολού
Πιστοποιημένος ασφαλιστικός – επενδυτικός σύμβουλος
Συγγρού 106,  Αθήνα 
6946097409 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button