ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΑΣΦΑΛΕΙΑΑΣΦΑΛΙΣΗΓΥΝΑΙΚΑΕΠΙΧ/ΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥΓΕΙΑ

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν αντικαθιστά τη Δημόσια αλλά τη συμπληρώνει …

Γράφει ο Μουντάκης Βασίλης Ασφαλιστικός Πράκτορας

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν αντικαθιστά αλλά συμπληρώνει τη δημόσια.
Η δημόσια ασφάλιση σε όλα τα σοβαρά ,τα  πολιτισμένα και καλά οργανωμένα κράτη προσφέρει στους πολίτες του τη  βασική  και  απαραίτητη   περίθαλψη  για  όλους ανεξαιρέτως .
Η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται να συμπληρώσει τη δημόσια υγεία , παρέχοντας επιπλέον παροχές υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υποδομές και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.
Είναι επομένως λογικό να υπάρχει  πριν την ανάληψη της ασφαλιστικής  κάλυψης έλεγχος και σωστή  εκτίμηση  υγείας  το γνωστό σε όλους μας underwriting
Η ΔΗΜΟΣΙΑ  ΑΣΦΑΛΙΣΗ στην ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ”ΕΝΤΑΤΙΚΗ”
Στη δημόσια ασφάλιση καλύπτονται όλοι  ανεξάρτητα κατάστασης υγείας ,,χωρίς έλεγχο υγείας και όριο ηλικίας
Η δημόσια ασφάλιση είναι μέγιστο κοινωνικό αγαθό και χρειάζεται αυξημένους  πόρους , στήριξη και προσοχή από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Στη χώρα μας τα τελευταία 15 χρόνια έχει υποβαθμιστεί πολύ η δημόσια υγεία ,σε υποδομές , σε έμψυχο υλικό   ιατρικό , νοσηλευτικό ,χρειάζεται πόρους .
Η κρατική χρηματοδότηση τη περίοδο των μνημονίων και του covit έχει μειωθεί αρκετά.
Η εξάντληση του προσωπικού, οι  δύσκολες και  πολλές φορές σκληρές συνθήκες εργασίας , οι χαμηλοί μισθοί ,έχουν μεγαλώσει  ακόμα περισσότερο το πρόβλημα
Τα προβλήματα του ΕΦΚΑ , οι καθυστερήσεις των εξετάσεων  και οι μεγάλες αναμονές των χειρουργείων έχουν διαμορφώσει ένα δυσάρεστο περιβάλλον με αποτέλεσμα οι πολίτες να νιώθουν ανασφάλεια και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τη δημόσια υγεία
Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ 
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν μας τα παραπάνω προβλήματα της δημόσιας υγείας , είναι απαραίτητο ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης
Η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει ευελιξία και πολλές απεριόριστες  επιλογές .
Δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπερσύχρονες κλινικές και μονάδες υγείας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό , χωρίς αναμονές και γραφειοκρατία .
Δίνει τη δυνατότητα νοσηλείας σε υψηλού επιπέδου παροχών και ξενοδοχειακού επιπέδου διαμονής τονώνοντας με το καλύτερο τρόπο την άσχημη ψυχολογία λόγω της ασθένειας.
Με την ιδιωτική ασφάλιση μπορώ να επιλέξω πέραν από τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και πρωτοβάθμια περίθαλψη , ακόμα και τριτοβάθμια περίθαλψη .
Με τη πρωτοβάθμια περίθαλψη αποκτούμε την δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης στα τελευταία υπερσύγχρονα μηχανήματα διαγνωστικών  εξετάσεων και γρήγορη διάγνωση που πολλές φορές σώζουν ζωές.
Τέλος με την ιδιωτική ασφάλιση μπορούμε να έχουμε και τριτοβάθμια νοσηλεία σε κέντρα αποκατάστασης ή ακόμα και  νοσηλεία στο σπίτι
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ 
Στην ιδιωτική ασφάλιση ο πελάτης θα πρέπει να είναι κατά βάση υγιείς και και έως κάποια ηλικία ( οι ασφαλιστικές εταιρίες δέχονται να ασφαλίζουν συνήθως άτομα   υγιή έως 65 ετών κάποιες δέχονται έως 70 ετών στην έναρξη., μετά η ασφάλιση ισχύει για όλη του τη ζωή )
Όλα αυτά βέβαια αν ο πελάτης μπορεί να πληρώνει   τα   ασφάλιστρα και μάλιστα  να τα προπληρώνει εγκαίρως .
Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει την ασφάλεια υγείας να τη κάνουμε νωρίς , όσο ποιο νωρίς τόσο το καλύτερο.Το ιδανικό θα  έλεγα θα ήταν μόλις γεννηθεί το παιδί ( οι ασφαλιστικές δέχονται να ασφαλίσουν τα παιδιά μετα  το πρώτο ή το τρ΄το μήνα της γέννησής του και πάλι με έλεγχο υγείας )
Τα συμβόλαια υγείας έχουν συγκεκριμένα  όρια κάλυψης ,συγκεκριμένες απαλλαγές , αμοιβές γιατρών και αναισθησιολόγων , συγκεκριμένη θέση  νοσηλείας )
Κάθε πρόγραμμα έχει συγκεκριμένα πράγματα που καλύπτει , σημαντικές εξαιρέσεις , γενικούς και ειδικούς όρους καθώς και ορισμένη περίοδο αναμονής ,πριν την έναρξη της ασφάλισης .
 Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια τα προγράμματα όλων των ασφαλιστικών εταιρειών έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά.
Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φυσικά θα πρέπει όλοι να απευθύνονται σε Επαγγελματία και έμπειρο Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή.
Πέραν από τη τιμή θα πρέπει να βλέπου την αξία και αυτό στις ασφαλίσεις υγείας δεν είναι καθόλου εύκολο.
Όλοι θα πρέπει να θυμάστε ότι το λάθος πληρώνεται ακριβά γιατί η ασφάλεια υγείας δεν μπορεί να αλλάξει εαν παρουσιαστεί ένα πρόβλημα ή αν η ηλικία είναι πάνω από 70 ετών
Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τεράστιες αυξήσεις πολύ πάνω από το πληθωρισμό με ότι αυτό συνεπάγεται
Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αρχίσει να προβληματίζονται με τη κατάσταση που διαμορφώνεται και εξετάζουν έξυπνους τρόπους παρέμβασης 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας σχεδιάζουν και φτηνότερα ΕΠΙΔΟΜΑΤΚΑ προγράμματα υγείας (διαβάστε εδώ), τα οποία μπορούν να τα εφοδιαστούν πολλοί πελάτες , όπως
– Ασφαλισμένοι που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες αυξήσεις των      προγραμμάτων που διαθέτουν
– Αρκετοί ανασφάλιστοι που ανησυχούν με όλη αυτή τη κατάσταση της    δημόσιας   υγείας , αλλά δε μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα.
-Οι κάτοικοι της επαρχίας που επιθυμούν ένα φτηνότερο πρόγραμμα υγείας
– Πελάτες ομαδικών προγραμμάτων υγείας
Κλείνοντας το σημερινό άρθρο θα ήθελα να ξαναγράψω με κεφαλαία γράμματα.
Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ 
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΤΩΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Πάρτε την απόφαση σήμερα , αύριο μπορεί  να είναι πολύ αργά 
Για εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε
ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ενεργός Ασφαλιστής 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button