LIFESTYLENOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΣΦΑΛΕΙΑΑΣΦΑΛΙΣΗΓΕΓΟΝΟΤΑΔΙΑΦΟΡΑ

Γιάννης Περιστέρης: Θερμές παρακλήσεις προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΕΕ σχετικά με “Δείκτες Υγείας” του ΙΟΒΕ και διαδικασίες αποζημιώσεων!

Αναδημοσίευση απο nextdeal.gr 16/10/2024


 

Χθες, 15 Οκτωβρίου 2024 έφθασε στο Nextdeal.gr επιστολή που έστειλε ο Γιάννης Δ. Περιστέρης, αναλογιστής, προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΕΕ και ίσως και σε άλλον σημαντικό αποδέκτη.

Την δημοισεύουμε χωρίς σχόλια!

 

 

Αγαπητά μέλη του ΔΣ της ΕΑΕΕ,

Με την παρούσα επιστολή μου σας θερμοπαρακαλώ, ως Αναλογιστής «παλαιάς κοπής», να συνεννοηθείτε μεταξύ σας & να συμβάλλετε ενεργά, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν στο εγγύς μέλλον με διαφορετικό, αλλά εμφανώς πληρέστερο/επιτυχέστερο/δικαιότερο τρόπο, αρκετά από τα προβλήματα που είμαι βέβαιος πως απασχολούν/προβληματίζουν τόσο εσάς, όσο και τα περισσότερα από τα ανώτερα και ανώτατα διοικητικά στελέχη όλων των τοπικών μας ασφαλιστικών εταιριών, χωρίς ταυτόχρονα να θέσετε σε οποιονδήποτε ρίσκο τον καλώς εννοημένο ανταγωνισμό μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιριών, των οποίων ηγείστε.

«Δείκτες Υγείας» του ΙΟΒΕ

Η πρώτη μου παράκληση αφορά τους ισχύοντες «Δείκτες Υγείας» του ΙΟΒΕ, τα πρώτα δεδομένα/data των οποίων αφορούν το έτος 2010 και οι οποίοι «Δείκτες Υγείας» ήδη έχετε αντιληφθεί πως χρειάζονται τις παρακάτω προσθήκες & αναβαθμίσεις για να παραμείνουν διαχρονικά αξιόπιστοι.

α. Την προσθήκη στα μέχρι σήμερα επεξεργαζόμενα δεδομένα/data, τα αντίστοιχα, που αφορούν καλύψεις δαπανών νοσηλείας που συνδέονται με τα ατομικά/οικογενειακά ασφαλιστήρια συμβόλαια ετήσιας διάρκειας ισχύος.

β. Τον μηδενισμό της αύξησης των αντίστοιχων ετησίων ασφαλίστρων μετά την ηλικία των 80 ετών, κάτι που τουλάχιστον έμμεσα αποτυπώνεται και στα σχεδιαγράμματα όσων «Δεικτών Υγείας» του ΙΟΒΕ λαμβάνουν υπόψη και την ηλικία των ασφαλισμένων, μια και τα δεδομένα/data όλων των ετών που του έχετε στείλει για επεξεργασία και αφορούν ασφαλισμένους ηλικίας άνω των 80 ετών, είναι ελάχιστα, άρα αναλογιστικά/στατιστικά μη αξιόπιστα για επέκταση της όποιας «ηλικιακής» αύξησης των αντίστοιχων ετησίων ασφαλίστρων μετά την ηλικία των 80 ετών.

γ. Την, κατά τα πρότυπα του «Αρχείο Αποζημιώσεων», προσθήκη ενός νέου «Αρχείων Συνολικού/Τελικού Κόστους ανά Νοσηλεία», το οποίο λογικά θα αναλύετε στα χρήματα που διεκδικεί καθεμιά Ιδιωτική Κλινική από την εμπλεκόμενη Ασφαλιστική Εταιρία, από τον Νοσηλευόμενο και από τον «Κύριο Φορέα Υγείας» του (π.χ. ΕΟΠΥΥ, ΤΕΑ Υγείας, κλπ), καθώς και τα χρήματα που διεκδικούν/εισπράττουν οι Χειρουργοί, οι Αναισθησιολόγοι και το επιστημονικό τους επιτελείο για να εμπλακούν σε κάποια χειρουργική επέμβαση ιδιωτικά ασφαλισμένου ατόμου.

 

Εξυπακούεται πως όλοι αντιλαμβανόμαστε πως γι’ αυτή την προσθήκη προαπαιτούνται σημαντικές & αρκετά χρονοβόρες ενέργειες, οι οποίες εμπλέκουν και τις τοπικές μας Ιδιωτικές Κλινικές (κυρίως τις «συμβεβλημένες»), αλλά μόνο έτσι οι νέοι «Δείκτες Υγείας» του ΙΟΒΕ θα αποκτήσουν πλήρη πληροφόρηση & αξιοπιστία, μη δυνάμενη να αμφισβητηθεί από όσους έχουν την απαραίτητη γνώση& επιστημονική παιδεία να τους καταλάβουν.

Διαδικασίες Αποζημιώσεων

Η δεύτερη παράκλησή μου αφορά τους υπαλλήλους και τα στελέχη που εμπλέκονται στις εκκαθαρίσεις αποζημιώσεων πάσης φύσεως (και όχι μόνο εκείνες που αφορούν δαπάνες νοσηλείας), μια και αρκούν μερικές ατυχείς τελικές τους ενέργειες/αποφάσεις για να αμαυρώσουν «σε λίγα δευτερόλεπτα» την «Καλή Φήμη» (Brand Name) μιας Ασφαλιστικής Εταιρίες, για την οποία έχουν πασχίσει πάρα πολλά χρόνια, πάρα πολλά άτομα, είτε εργαζόμενα σ’ αυτήν, είτε συνεργαζόμενα μαζί της.

Σ’ αυτό το σημείο σας παρακαλώ θερμά να προσέξετε ιδιαίτερα και την εμπλοκή της «Τεχνητής Νοημοσύνης» (Artificial Intelligence), κάτι που άλλωστε ήδη γνωρίζετε πως απασχολεί και τα αρμόδια όργανα/επιτροπές της ΕΕ.

Μακάρι να είχα να σας προτείνω κάτι συγκεκριμένο, αλλά είμαι βέβαιος πως οι ενέργειες που έκανα προς αυτή την κατεύθυνση πριν από αρκετά χρόνια (1991 – 2005) ως Δ/ντης Κλάδου Ζωής και Υπεύθυνος Αναλογιστής, ήδη (οφείλουν να) είναι αρκετά απαρχαιωμένες!

Με εκτίμηση,
Γιάννης Περιστέρης

ΥΓ: Όσοι ήδη είστε «κάποιας ηλικίας» και με έχετε γνωρίσει από κοντά, γνωρίζω πως αντιλαμβάνεστε τα κίνητρά μου, κάθε φορά που διατυπώνω δημόσια μια άποψη/θέση μου.
Όλοι οι υπόλοιποι νομιμοποιείστε να συμπεράνετε οτιδήποτε σας εκφράζει/ταιριάζει περισσότερο.

 

Βιογραφικό Ιωάννη Περιστέρη

Ανωτάτη Εκπαίδευση
BSc στα Μαθηματικά, από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1972).
BSc (Honors) στην Αναλογιστική Επιστήμη, από το City University of London (1978).

Επαγγελματική Εμπειρία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία
3ος 2014 – σήμερα: South Eastern Insurance Broker, ως Σύμβουλος Αναλογιστής.
3ος 2018 – 4ος 2019: PrimaryLink Insurance Broker, ως Σύμβουλος Αναλογιστής.
11ος 2017 – 5ος 2018: Eurolife FFH (πρώην ERB) Insurance Company, ως Σύμβουλος Αναλογιστής στις Πωλήσεις.
11ος 2008 – 2ος 2014: La Vie Health Insurance Company, ως Σύμβουλος Διοίκησης (2008 – 2011), ως Υπεύθυνος Διοίκησης (2011 – 2014).
3ος  2005 – 10ος  2008: Alpha Insurance Company, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Γαλλική Ασφαλιστική Εταιρία ΑΧΑ, ως Διευθυντής Ζωής και

Υπεύθυνος Αναλογιστής.
9ος 1991 – 3ος 2005: Greek Branch of Allianz Life Insurance, ως Διευθυντής Ζωής και Υπεύθυνος Αναλογιστής.
1ος 1973 – 8ος 1991: Ethniki Insurance Company, αρχικά ως υπάλληλος στη Διεύθυνση Αναλογισμού (1973 – 1982) και στη συνέχεια (1982 – 1991) ως Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης των Πωλήσεων Ασφαλειών Προσώπων, με κυριότερο έργο τη δημιουργία και επίβλεψη του ανθρώπινου δυναμικού Agency («διαμεσολαβούντες», αποκλειστικά συνδεδεμένοι με την ΑΕΕΓΑ Η ΕΘΝΙΚΗ).

Λοιπές Δραστηριότητες
Πλήρες μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (FHAS) (https://www.actuaries.org.gr/), από την ημερομηνία ίδρυσής της (1979).
Σχολιασμός επίκαιρων θεμάτων σημαντικού ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.

 

Αναδημοσίευση απο nextdeal.gr 16/10/2024

Related Articles

Back to top button