ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑBUSINESSNOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΣΦΑΛΕΙΑΑΣΦΑΛΙΣΗΕΠΙΧ/ΣΕΙΣκοινωνικάΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολιτικήΥΓΕΙΑ

Εποπτεία και έλεγχος των Ιδιωτικών Κλινικών -Άρθρο 17

Φάκελος Υγείας -κεφάλαιο 2ο

Άρθρο 17 – Εποπτεία και έλεγχος των Ιδιωτικών Κλινικών

  1. Όλες οι Ιδιωτικές Κλινικές υπάγονται στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και των οικείων Περιφερειών. Τα άρθρα 127 έως 157 του ν.4512/2018 (Α’ 5) εφαρμόζονται ως προς την εποπτεία και τον έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών

 

2.Η εποπτεία των Ιδιωτικών Κλινικών αφορά κυρίως στον έλεγχο του τρόπου παροχής υπηρεσιών υγείας στους νοσηλευόμενους, στη δια­σφάλιση ικανοποιητικής συντήρησης, αξιοπιστίας και βαθμονόμησης των ιατρικών μηχανημάτων, στον έλεγχο του τρόπου άσκησης του ιατρικού, νοση­λευτικού, επιστημονικού και τυχόν εκπαιδευτικού έργου και στην εν γένει τήρηση των νόμων και διατάξεων για τις Ιδιωτικές Κλινικές.

 

3.Ο οικείος Περιφερειάρχης, μετά την κατάθεση του πρακτικού ελέγχου της παραπάνω επιτροπής, χορηγούν Βεβαίωση Καλής Λειτουργίας της Ιδιωτικής Κλινικής, η οποία ισχύει για τρία (3) χρόνια. Κατά το χρονικό διάστημα της τριετούς ισχύος της Βεβαίωσης Καλής Λειτουργίας, εξακολουθεί να διενεργείται ο ετήσιος έλεγχος, από την επιτροπή του άρθρου 4 του παρόντος.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις των διατάξεων του παρόντος, κατά τη διάρκεια ισχύος της Βεβαίωσης Καλής Λειτουργίας, η Βεβαίωση αυτή ανακαλείται, μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος που έταξε η Επιτροπή του άρθρου 4 του παρόντος για συμμόρφωση στις υποδείξεις της. Με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομίας εξειδικεύονται τα κριτήρια που προβλέπονται στο άρθρο 138 του ν. 4512/2018 για τον καθορισμό της συχνότητας των διενεργούμενων ελέγχων κατά τη διάρκεια της ισχύος των βεβαιώσεων καλής λειτουργίας. Έως την δημοσίευση της υπουργικής απόφασης του προηγουμένου εδαφίου, ο έλεγχος από την Επιτροπή του άρθρου 4 του παρόντος είναι υποχρεωτικός, γίνεται τακτικά μεν, μία φορά το χρόνο τουλάχιστον, έκτακτα δε, όταν ειδικοί λόγοι το επιβάλλουν.

πηγή http://www.opengov.gr/yyka/?p=2491

 

Related Articles

Back to top button