ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Airbnb | «Stop» στα πάρτι της Πρωτοχρονιάς με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη για να καταστείλει τα πάρτι την παραμονή Πρωτοχρονιάς στα σπίτια της έχει ενεργοποιήσει η Airbnb σε πολλές χώρες.

Ο στόχος αυτού του συστήματος είναι να εντοπίσει απόπειρες κράτησης μίας, δύο και τριών νυχτών για ολόκληρες καταχωρίσεις κατοικιών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που προηγείται της Πρωτοχρονιάς 2024.

Και, βέβαια, όταν εντοπίζονται τέτοιες κινήσεις, οι κρατήσεις αποκλείονται, ώστε να αποφευχθούν θορυβώδη πάρτι, που ενοχλούν τη γειτονιά.

Η τεχνητή νοημοσύνη εξετάζει εκατοντάδες σήματα που δείχνουν ότι μια κράτηση στην Airbnb εγκυμονεί τέτοιο κίνδυνο.

Τέτοια σήματα είναι:

διάρκεια του ταξιδιού που προσπαθεί να κλείσει ο επισκέπτης

-Πόσο μακριά είναι η καταχώριση από την τοποθεσία του επισκέπτη

τύπος της καταχώρισης

-Αν η κράτηση γίνεται την τελευταία στιγμή, και άλλα.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτά τα μέτρα θα έχουν θετικό αντίκτυπο για τις κοινότητες που εξυπηρετούμε», δήλωσε ο Naba Banerjee, επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην Airbnb.

Οι χώρες και οι περιοχές όπου θα ισχύσουν αυτά τα μέτρα είναι οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Πουέρτο Ρίκο, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Επισημαίνεται ότι οι οικοδεσπότες, που μπορούν να κάνουν τοπικές κρατήσεις, θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι κατανοούν την απαγόρευση των πάρτι από την Airbnb. Εάν παραβιάσουν αυτόν τον κανόνα αντιμετωπίζουν την αναστολή ή την απομάκρυνση από την πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει η Airbnb, με τα μέτρα απαγόρευσης των πάρτι την τελευταία τριετία, αποκλείστηκαν χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως από την κράτηση ολόκληρου ακινήτου στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αποκλείστηκαν περίπου 63.550 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, 13.200 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 5.400 στην Αυστραλία.

Τα μέτρα για την καταστολή των πάρτι

Πλέον, παρατηρείται μια σημαντική μείωση του ποσοστού των αναφορών για πάρτι κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μεταξύ των μέτρων για την καταστολή των πάρτι περιλαμβάνονται:

Έλεγχος κρατήσεων, που ισχύει παγκοσμίως όλο το χρόνο.

-Ένας δωρεάν αισθητήρας θορύβου για τους οικοδεσπότες σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας ακινήτων Minut.

Γραμμή Υποστήριξης Γειτονιάς για τις τοπικές κοινότητες, που δίνει τη δυνατότητα αναφοράς για επείγοντα ζητήματα, όπως ένα πάρτι σε εξέλιξη, σε σπίτι που πιστεύουν ότι είναι καταχωρημένο στην Airbnb.

-Μια 24ωρη γραμμή ασφαλείας για τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες για να επικοινωνήσουν απευθείας με την ομάδα Ασφάλειας για υποστήριξη, όπως για να αναφέρουν ένα πάρτι.

Συμβουλές για οικοδεσπότες σχετικά με την αποτροπή πάρτι στην καταχώρισή τους.

Πηγή: bnbnews.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button