ΥΓΕΙΑ

Αυτοκτόνησε καρκινοπαθής περιμένοντας δυο μήνες ένα φάρμακο

 

Στην απόλυτη απελπισία είχε φτάσει ασθενής από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος αυτοκτόνησε καθώς δεν άντεξε τους πόνους και την αναμονή. Ο ασθενής περίμενες δυο μήνες για ένα φάρμακο.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο 72χρονος Γιάννης Τουρνάς περίμενε δύο μήνες το φάρμακο και ο όγκος μέσα σε δύο μήνες αυξήθηκε από τα 6 στα 9,5 εκατοστά, ελλείψει θεραπείας. Ο άνδρας υπέφερε από φρικτούς πόνους και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Συγκινημένος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο ξάδελφος του Ευτύχης Σαρτζετάκης, που είχε αναδείξει το θέμα για να βρεθεί το φάρμακο και να έρθει από το εξωτερικό.

«Μιλήσαμε είπε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε» είπε ο κ. Σαρτζετάκης.

Τραγική ειρωνεία ότι μετά την ανάδειξη του προβλήματος από το Ράδιο Κρήτη, το φάρμακο ήρθε και μάλιστα η πρώτη χημειοθεραπεία ήταν να γίνει σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου, ωστόσο ο 72χρονος αυτοκτόνησε.
Δεν άντεχε τους πόνους

Ο κ. Σαρτζετάκης ανέφερε ότι στο σημείωμα που άφησε αποχαιρετούσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

Παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί ο 72χρονος καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος και σύμφωνα με τον κ. Σαρτζετάκη τον παρέπεμπαν από τον «Άννα στον Καϊάφα». Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button