ΥΓΕΙΑ

Ανακοινώνονται μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

Ο κορονοϊός, η γρίπη αλλά και οι ιώσεις ανησυχούν τους ειδικούς, ενώ την επόμενη Δευτέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία η κατάσταση αναμένεται γίνει πιο δύσκολη. Παράλληλα εκτιμούν πώς η κορύφωση δε έχει ακόμα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος η έξαρση θα έρθει στις 20-30 Ιανουαρίου ενώ δεν αποκλείει να έχουμε μέχρι και 100.000 κρούσματα ημερησίως.

Στη συνέχεια τόνισε πως: «Μεγάλη έκπληξη για μας, στην εντατική, είναι πως βγαίνουμε στη βροχή χωρίς ομπρέλα, με ένα τοίχος ανοσίας διάτρητο. Ο αριθμός των ατόμων που ανήκουν σε υψηλού κινδύνου, στις ευπαθείς ομάδες και έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο, είναι απαράδεκτα χαμηλός και σε συνδυασμό με την νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον που είναι πιο μεταδοτική, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

«Και το 2024 που είναι η πέμπτη χρονιά κορονοϊού είναι πρόκληση για τα συστήματα υγείας», τόνισε.

Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων

Μετά τις γιορτές, τα παιδιά θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα στα θρανία και υπάρχει ανησυχία από τους γονείς για την μετάδοση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να βάλουμε τα παιδιά μας ξανά να φοράνε μάσκα και να μειώσουν την κοινωνικότητά τους, διότι οι παππούδες ή γιαγιάδες ή κάποιοι ενήλικοι δεν φορούν μάσκα για να προστατευτούν».

Περισσότεροι εμβολιάζονται για γρίπη από την οποία έχουμε χάσει 5 ανθρώπους, παρά για κορονοϊό, ενώ οι εμβολιασμένοι θα έπρεπε να ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια αντί 130.000, τόνισε ο καθηγητής.

Σε κρούσματα και εισαγωγές είμαστε λίγο παραπάνω από τις αντίστοιχες βδομάδες πέρυσι. Σε θνησιμότητα είμαστε λίγο λιγότερο, συνέχισε.

Ανακοινώνονται μέτρα για τα σχολεία

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης
Close
Back to top button