ΑΣΦΑΛΕΙΑBUSINESSΑΣΦ. ΙΣΤΟΡΙΕΣΑΣΦΑΛΙΣΗΔΙΑΦΟΡΑΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΕΠΙΧ/ΣΕΙΣΚΛΕΨΥΔΡΑκοινωνικάΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ!!

Γράφει η Μαρία Γερονικολού, Ασφαλιστική Σύμβουλος

✓ Αν πέσουμε στην παγίδα να αποφασίσουμε ότι η ασφάλεια υγείας ή η ασφάλεια σπιτιου, η το συνταξιοδοτικό μας,

περιλαμβάνονται στα έξοδα που θα κόψουμε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εφόσον δεν μπορούμε πλέον να πληρώνουμε τα ασφάλιστρα, τότε μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούμε!!!!

Γιατί σε περίπτωση που συμβεί κάτι, θα βρεθούμε ξεκρέμαστοι και -κυρίως- ο λογαριασμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, σε σχέση με αυτό που θα πληρώναμε αν εξακολουθούσαμε να είμαστε ασφαλισμένοι.

Ωραία, θα πείτε, δεν την κόβουμε. Τι κάνουμε όμως, που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο ασφάλιστρο;

✓Λύσεις ευτυχώς υπάρχουν.

Για παράδειγμα, μπορούμε να εξετάσουμε την αλλαγή του προγράμματος μας. Είτε μπορούμε να το προσαρμόσουμε, αφαιρώντας κάποιες από τις καλύψεις που είχαμε προσθέσει, είτε να πάμε σε κάποιο «μικρότερο», που μας καλύπτει μεν, έχει μικρότερο ασφάλιστρο δε.

Επίσης, μια ακόμα λύση είναι η αλλαγή συχνότητας της δόσης μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούμε να προσαρμόσουμε το ποσό που δίνουμε, αλλάζοντας το κάθε πότε το δίνουμε (δόση μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια). Ως έσχατη λύση, αν δεν έχουμε σχεδόν καμία δυνατότητα να καταβάλουμε καμία δόση, θα πρέπει να ρωτήσουμε τον ασφαλιστή μας αν υπάρχει η επιλογή του να «παγώσουμε» για λίγο το συμβόλαιο μας, μέχρι να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, χωρίς όμως να χάσουμε τα προνόμια που ήδη έχουμε σαν παλιοί πελάτες.

✓Η διακοπή της ασφάλειας μας δεν είναι λύση……. η προσαρμογή της όμως είναι!!!

Με συνεννόηση και καλή επικοινωνία, μπορεί να βρεθεί η κατάλληλη λύση για όλους, χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε στα άκρα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button