BUSINESSFASHIONΑΝΤΡΑΣΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣκοινωνικάΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολιτικήΤΑΞΙΔΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η Κρήτη ψηλά στις προτιμήσεις των Αμερικανών, Ιταλών, Γάλλων και Αυστραλών τουριστών

 

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας που διενεργήθηκε από τη GBR Consulting για λογαριασμό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας και με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού για το αρχαιολογικού ή και πολιτιστικού ενδιαφέροντοςκαι τις ταξιδιωτικές συνήθειες επισκεπτών από βασικές και αναδυόμενες αγορές τόσο για την Αθήνα όσο και συνολικά για τον ελληνικό προορισμό.

Στην σχετική έρευνα που καταγράφει την ικανοποίηση των τουριστών από τη ταξιδιωτική τους εμπειρία γίνεται μεταξύ άλλων ανάλυση για 5 βασικές αγορές (Αμερική, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία) και 2 αναδυόμενες αγορές (Κίνα, Αυστραλία).

Τα βασικά συμπεράσματα ανά αγορά έχουν ως εξής:

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των Αμερικανών τουριστών

Οι Αμερικανοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, είναι περίπου 45 ετών και προτιμούν να ταξιδεύουν σε ζευγάρια ή με φίλους. ‘Έχουν μεγάλη αγάπη για τα ταξίδια και η Αθήνα τους προσφέρει μια εύκολη πρόσβαση στην Ευρώπη. Κατά 71%, οι Αμερικανοί τουρίστες εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σε ποσοστό 11% είναι συνταξιούχοι. Ο χρόνος παραμονής τους στην Ελλάδα είναι 12 ημέρες, ενώ το 42% του χρόνου των διακοπών τους, που υπολογίζεται σε 5 ημέρες, διαμένουν στην Αθήνα.

Σκοπός του ταξιδιού τους, είναι οι διακοπές σε ποσοστό 88%. Για τη διαμονή τους, οι Αμερικανοί επισκέπτες προτιμούν τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα κατά 76%, ενώ έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε κρουαζιέρες, που υπολογίζεται σε 12%. Η κύρια δραστηριότητά τους σχετίζεται με θάλασσα, καθώς το 32% επισκέπτεται το παραλιακό μέτωπο και κάνει κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό. Αγαπημένοι προορισμοί των Αμερικανών ταξιδιωτών είναι η Σαντορίνη σε ποσοστό 28%, η Μύκονος με 14% και η Κρήτη με 12%.

Επιλέγουν την Αθήνα κυρίως λόγω αρχαιολογικού ή και πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε ποσοστό 37%, ενώ το 22% θεωρεί ότι η Αθήνα τους εξυπηρετεί λόγω εύκολης σύνδεσης με την χώρα τους. Γενικά, οι Αμερικανοί τουρίστες δεν λαμβάνουν μέρος σε πολλές δραστηριότητες στην Αθήνα, εκτός από βόλτες στο ιστορικό κέντρο, σε κεντρικές γειτονιές της πόλης και φυσικά επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο αρχαιολογικό μουσείο. Αξιολογώντας την Αθήνα, οι Αμερικανοί τουρίστες σε ποσοστό 85% δήλωσαν ότι ήταν ανώτερη των προσδοκιών τους, ενώ το 82% δήλωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την πόλη μέσα στο 2024.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button