ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Άνοδος για τρίτη διαδοχική εβδομάδα

Με άνοδο κατάφερε να κλείσει και σήμερα η Wall Street παρά τη νευρικότητα και τις διακυμάνσεις που παρουσίαζε λίγο πριν το κλείσιμο, σφραγίζοντας ωστόσο μία ανοδική εβδομάδα.

O S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 4.514,02 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.947,28 μονάδες με οριακή άνοδο 0,01%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,08% στις 14.125,48 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες σημείωσαν άνοδο για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. O S&P 500 ενισχύθηκε 2,2%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,4%. Ο Dow έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 1,9%. Πρόκειται για το πρώτο ανοδικό σερί τριών εβδομάδων για τους Dow και S&P 500 από τον Ιούλιο και το πρώτο από τον Ιούνιο για τον Nasdaq.

Ιδιαίτερα θετικός έχει αποδειχθεί και ο Νοέμβριος μέχρι στιγμής και για τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες. Ο S&P 500 ενισχύεται 7,6% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ ο Dow 5,7% και ο Nasdaq 9,9%.

Tα κέρδη πυροδοτήθηκαν από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα οποία δημιούργησαν στους επενδυτές την προσδοκία ότι τα χειρότερα έχουν παρέλθει και ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση των επιτοκίων.

«Πιστεύω ότι το τέλος του έτους θα κλείσει με εντυπωσιακό ράλι», αναφέρει ο Σκοτ Λάντνερ, επικεφαλής επενδύσεων της Horizon Investments. O ίδιος πιστεύει ότι «η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο ποιός θα είναι ο τομέας με τα μεγαλύτερα κέρδη, οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης ή οι αναδυόμενες αγορές; Ή θα συνεχιστεί το ράλι των τεχνολογικών μεγάλης κεφαλαιοποίησης;»

Η μετοχή της Gap ενισχύθηκε 29% αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Ο Τζόε Τερανόβα της Vitrus Investment Partners σημειώνει ότι η ιστορία έχει δείξει ότι δεν πρέπει να βιάζεται κάποιος να πωλήσει σε μία ήρεμη αγορά. «Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να βιαστούν να πωλήσουν σε μία αγορά τόσο ήρεμη όσο η σημερινή. Ακόμη και εάν η οικονομία επιβραδυνθεί το 2024 και το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της αγοράς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, είναι καλύτερο να είναι κάποιος αγοραστής», επισημαίνει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button