ΥΓΕΙΑ

Tips για να τη ρίξετε μετά τις γιορτές

Η υψηλή χοληστερίνη κρίνεται από τους ειδικούς ως μια ύπουλη κατάσταση, επειδή συνήθως δεν εκδηλώνεται με συμπτώματα.

Ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι η κακή χοληστερόλη (LDL), αυξάνεται κατά 20% τις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. Καθόλου τυχαίο το εύρημα καθώς οι περισσότεροι καταναλώνουν τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά

Ο Δρ. Avinash Hari Narayanan, επικεφαλής στο London Medical Laboratory επισήμανες χαρακτηριστικά πώς «ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης και του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης εντόπισαν σε πρόσφατη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 2.500 άνθρωποι, αυτή την αύξηση μετά τα Χριστούγεννα. Η μελέτη αποκάλυψε ότι ο κίνδυνος να έχει κανείς αυξημένη χοληστερόλη, είναι έξι φορές υψηλότερος μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Υψηλή χοληστερίνη: Έξυπνα tips για να τη ρίξετε

 

Χάστε βάρος

Η απώλεια ακόμη και το 5% του σωματικού βάρους μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2 και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Καταναλώστε υγιεινά τρόφιμα

Βάλτε στο πιάτο σας τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά που, είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, πλούσια σε φυτικές ίνες και αποτελούν καλές πηγές βιταμινών και μετάλλων.

Ασκηθείτε

Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη χοληστερόλη. Σε συνεννόηση με τον γιατρό σας, κάντε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης πέντε φορές την εβδομάδα, ή έντονη αερόβια δραστηριότητα για 20 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα.

Η προσθήκη σωματικής δραστηριότητας, ακόμη και για μικρά διαστήματα πολλές φορές την ημέρα, μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να χάνετε βάρος:

Κάντε έναν γρήγορο καθημερινό περίπατο

Πάρτε το ποδήλατο για να πάτε στη δουλειά

Κάντε κάποιο άθλημα

Αλκοόλ με μέτρο

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα HDL χοληστερόλης.

Εάν πίνετε αλκοόλ, κάντε το με μέτρο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button