ΑΝΤΡΑΣAUTO-MOTOBUSINESSFACEBOOKNOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΘΛΗΤΙΚΑΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΓΕΓΟΝΟΤΑΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΕΠΙΧ/ΣΕΙΣκοινωνικάΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣΤΑΞΙΔΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της

Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ

Την απόφασή του να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΚ στον εφοπλιστή κ. Μάριο Ηλιόπουλο ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης και λίγες ώρες αργότερα τον παρουσίασε ο ίδιος στους εκπροσώπους του τύπου, στην αίθουσα συνεντεύξεων της OPAP ARENA.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Μελισσανίδης, τονίζοντας τα εξής:

«Όπως θα έχετε καταλάβει, το ταξίδι έφτασε στο τέλος. Ήρθαμε εδώ για να σας παρουσιάσω τον κύριο Ηλιόπουλο. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ο νέος προστάτης της ομάδας μας. Δεν σας κρύβω ότι το σκέφτηκα πολύ, το δουλεύω στο μυαλό μου ένα-ενάμιση χρόνο. Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα και τις φιλοδοξίες του. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Θα είμαι κι εγώ δίπλα του μέχρι να βρει το βηματισμό του. Είναι ένα αυτοδημιούργητο παιδί, έχει κάνει πολλά χρήματα και αισθάνομαι μια σιγουριά ότι η ΑΕΚ δίπλα του θα έχει συνέχεια. Το ποδόσφαιρο είναι η βάση της κοινωνίας, το ξέρουμε όλοι. Θα πρέπει κι εγώ να είμαι προσεκτικός. Όλοι κρινόμαστε. Θα κριθώ κι εγώ κάποια στιγμή. Είμαι και συγκινημένος… Πρέπει να πω όμως ότι πιστεύω πως η απόφαση που πήρα είναι η σωστή».

«Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Παραλαμβάνει ένα κλαμπ με πολλή υγεία, με ικανά στελέχη. Παραλαμβάνει όλο το αθλητικό κέντρο, τα δύο Μουσεία και για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας. Θα το πω ακόμη μία φορά ότι το γήπεδο ανήκει στην Ερασιτεχνική, όπως έχουμε δεσμευθεί και από τα έσοδα του γηπέδου συντηρείται. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πρόοδο σε όλα τα τμήματα. Μέσα στην όλη συμφωνία, πρέπει να σας πω ότι είχα προτάσεις από fund της Αμερικής με μεγάλα ποσά αλλά δεν ήθελα να βάλω την ΑΕΚ σε τέτοιες περιπέτειες, με ανθρώπους που δεν ξέρω. Κι όταν ακούω fund και τέτοια πράγματα, επειδή είχαμε και την προηγούμενη εμπειρία με πολυεθνική, ούτε καν το συζήτησα».

«Μέσα, όμως, στην όλη συμφωνία είναι δέσμευση ότι του κ. Ηλιόπουλου ότι πρέπει να ολοκληρώσει το αθλητικό μας κέντρο και το ξενοδοχείο. Αυτά είναι δέσμευση, δεν είναι λόγια. Κι έτσι η ΑΕΚ πλέον θα κάνει αυτά που είχαμε δεσμευθεί».

«Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά η υγεία και η ηλικία παίζουν ρόλο. Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς, όχι όμως από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο, σε ό,τι χρειαστεί. Όλα τα στελέχη είναι εκπαιδευμένα, είναι όλοι… ταλιμπάν, θα είναι όλοι δίπλα του, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, όλα αυτά τα χρόνια, την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί, πώς ξεκινήσαμε πώς καταλήξαμε».

«Εγώ είχα πει και παλαιότερα ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το ταξίδι για μένα. Πιστεύω πως ό,τι δεσμεύτηκα το 2013, το έκανα πράξη. Κι ας μην κρυβόμαστε… Μεγαλώνω, έχω περάσει και ένα σοβαρό θέμα υγείας και ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Θα είμαι κοντά στην ΑΕΚ. Κρατάω τη σουίτα μου, θα είμαι εδώ, θα με βλέπετε, θα σας βλέπω. Πάντα θα είμαι δίπλα στην ΑΕΚ, θα είμαι κοντά στον Μάριο. Τον ξέρω αρκετά χρόνια. Είναι ισχυρός οικονομικά, επιτυχημένος, φιλόδοξος, εγωιστής. Θέλω αν πιστεύω ότι ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα και όλα τα φόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του. Και θα το πω άλλη μια φορά ότι θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει το βηματισμό του και να έχει συνέχεια αυτό το κλαμπ που όλοι αγαπάμε».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ήταν ενήμερος για τη συμφωνία ο Ματίας Αλμέιδα, ο κ. Μελισσανίδης απάντησε: «Δεν θα έκανα τίποτα, αν δεν είχα ενημερώσει πρώτα τον προπονητή. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Του εξήγησα, του είπα και εννοείται ότι δεν θα τολμούσα να κάνω τίποτα αν δεν τον είχα ενημερώσει. Και δεν σας κρύβω ότι έχει γνωρίσει και τον κ. Ηλιόπουλο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος που δήλωσε τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι της ΑΕΚ σας καλησπερίζω. Και όσοι δεν είστε φίλοι της ΑΕΚ, καλησπερίζω κι εσάς. Φαντάζομαι θα είστε και από άλλες πλευρές εδώ. Η δημοκρατία σε αυτά τα πλαίσια είναι. Μεγάλη τιμή, μεγάλη μέρα σήμερα, στον ναό της ΑΕΚ, σε αυτό το απίστευτο γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά». Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν ότι δεν είμαι άνθρωπος που κάνει κολακείες ή γλείφω. Αυτό τον ναό, τον ναό της ΑΕΚ μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να τον τελειώσει με όλα αυτά που συνέβησαν, με όλες τις δυσκολίες και όλες τις τρικλοποδιές που πήγαν να μπουν».

«Γνωρίζετε ότι δεν γλείφω. Όσοι με ξέρετε και από τον μηχανοκίνητό αθλητισμό, έχω έρθει και σε κόντρες και το προφίλ μου, ο τρόπος που σκέφτομαι και όταν υπάρχει όραμα δεν μασάω τα λόγια μου. Τα λέω όπως τα νιώθω. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια, ένας άνθρωπος χαρισματικός, με αντίληψη, που βλέπει μπροστά, βλέπει πίσω από τον τοίχο, με απίστευτη διορατικότητα, έμπνευση, αντίληψη… Μια χαρισματική φυσιογνωμία και ένας κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία ως ο ευεργέτης της ΑΕΚ»

«Η τιμή που μου έκανε να μου παραδώσει σήμερα τα ηνία της ομάδας, θυμίζοντάς μου πυκνά – συχνά ότι η ΑΕΚ είναι το παιδί του, ένα από τα παιδιά του και είναι η μεγάλη του αγάπη. Αντιλαμβάνεστε ότι η πήχης είναι πολύ ψηλά, διότι λέγοντάς μου συχνά αυτό, η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη»

«Η παιδεία και η υγεία είναι δυο αλληλένδετα πράγματα που τα έχει ανάγκη οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα. Η παιδεία είναι κάτι που χωρίς αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει μια χώρα και η υγεία είναι κάτι που (χωρίς αυτή) δεν μπορεί να περιφρουρήσει αυτά που φτιάχνεις αυτά που έχουν σχέση με όσα θες να κάνεις σε μια χώρα. Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας και είναι έννοιες αλληλένδετες. Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την πολιτεία και σε γεγονότα μεγάλα που βγήκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές ή Ολυμπιονίκες, παροδικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει και ο αθλητισμός, υπάρχει και η αριστεία στον αθλητισμό. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές και εκεί που έγιναν υποδομές, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δυστυχώς παραμένουν για πολλά χρόνια πολλά κέντρα αναξιοποίητα και σκουριάζουν με τον χρόνο».

«Προσωπικά έχω δεσμευτεί στον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι έχω όραμα και για τις ακαδημίες, γιατί εκεί είναι τα ταλέντα που διψούν για διάκριση και θέλουμε να χτίσουμε, να επενδύσουμε, με υποδομές, κάτι που δεν είναι σύνηθες -εκτός εξαιρέσεων- στην Ελλάδα. Ο αθλητισμός, η ταχύτητα, η αδρεναλίνη, ο πρωταθλητισμός, είναι στοιχεία της ζωής μου. Με πάθος, αγάπη και προσπάθεια επιδίωκα πάντα τον τίτλο. Επιδίωκα την επίτευξη του οράματος. Με τη βοήθεια του θεού και του σύμπαντος, μέχρι σήμερα έχω καταφέρει αυτά που οραματίστηκα, αυτά που έδωσα την ψυχή μου. Στους αγώνες στίβου, στα μαθητικά μου χρόνια και εν συνεχεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, 14 φορές πρωταθλητής, έχοντας όλα τα ρεκόρ σχεδόν, σε όλα τα βουνά των ελληνικών αγώνων»

«Επαγγελματικά, η Seajets ξεκίνησε πριν από περίπου 35 χρόνια ως μια μικρή εταιρεία, για την οποία κανένας δεν έδωσε σημασία, το θεώρησαν σαν κάτι μικρό, σήμερα είναι το μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής ακτοπλοΐας, με δανεισμό σχεδόν μηδενικό, θα έλεγα μηδενικό και είναι ο βασικός πυλώνας του ελληνικού τουρισμού, είναι η ραχοκοκαλιά στην οποία η ελληνική οικονομία βασίζεται για τον εισερχόμενο τουρισμό».

«Η Seajets έχει προσφέρει σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον αθλητισμό, σε διάφορους τομείς. Εκτός από το Ράλι Ακρόπολις στο οποίο ήταν χορηγός, που ήταν έτοιμο να εξαφανιστεί από τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ημερολόγια, με δωρεές σε ομάδες, μετακινήσεις δωρεάν σε σωματεία, δωρεές για υποδομές και μάλιστα σύντομα, τώρα με την ίδρυση του ιδρύματος Τάκης Ηλιόπουλος, του αείμνηστου πατέρα μου που τον έχασα πριν από ενάμιση χρόνο, θα γίνουν δράσεις οι οποίες θα έχουν σχέση με την εκπαίδευση, με τον πολιτισμό και με τον αθλητισμό».

«Θα ήθελα να σας πω ότι δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Με ενδιαφέρει να είμαι αρχιστράτηγος στη μάχη, σε ένα δύσκολο πεδίο, που είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να κλείσω λέγοντας δύο ακόμη πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τις ρίζες μας, όπως τις τιμά με συγκινητικό τρόπο ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Γιατί όποιος δεν τιμά τις ρίζες του, δεν ξέρει να προστατέψει τις βασικές του αρχές και τις αξίες του. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την πιο ένδοξη ιστορία. Γιατί μετά από καταστροφές, τον διωγμό, την προσφυγιά, κατάφερε να ενωθεί και να ενώσει ανθρώπους και διαδικασίες και να είναι αυτό που είναι σήμερα».

«Ανεξάρτητα από ποια ομάδα υποστηρίζει ο κάθε Έλληνας, ο κάθε φίλαθλος, η ΑΕΚ είναι συνδεδεμένη με την ψυχή όλων των Ελλήνων. Θα δώσω την ψυχή μου, το μυαλό μου, την αντίληψή μου, το «είναι» μου, όπως το έδινα όλα αυτά τα χρόνια για να κατακτώ τίτλους, γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα την οποία πρέπει να την κρατάμε φυλαχτό και να μείνει στους αιώνες των αιώνων. Ζήτω η ΑΕΚ!».

πηγή https://www.aekfc.gr/newsdetails/

Related Articles

Back to top button