UncategorizedΑΝΤΡΑΣΓΥΝΑΙΚΑΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΠΑΙΔΙΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 4 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Στο πλαίσιο του 2 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας «Ηγέτες Ακεραιότητας του αύριο» με θέμα «ΟΧΙ στη βία, ΝΑΙ στη φιλία. Κάνε BLOCK στον εκφοβισμό» που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, την Εθνική επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, διοργανώθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 στο χώρο τη βιβλιοθήκης της Βουλής τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν.

Συνολικά εκπροσωπήθηκαν 176 σχολεία από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή 1.975 μαθητών/τριών και τη
δημιουργία 1.184 έργων ομαδικών και ατομικών. Είναι 12 τα έργα που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία και βραβεύθηκαν. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στο κανάλι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Μέσα από τα έργα των μαθητών/τριών, όπως δήλωσε η κα Αλεξάνδρα Ρογκάκου, αναπληρώτρια Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, εκφράζονται οι συνέπειες της ενδοσχολικής βίας, τα παιδιά ενδυναμώνονται και δε νιώθουν μόνα, νιώθουν μέλη μιας κοινότητας που νοιάζεται, δεν αδιαφορεί, αλλά ανοίγει την αγκαλιά της για να τα ακούσει, να τα υπερασπιστεί και να τα προστατεύσει.

Βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 4 ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης κατά το σχ. έτος 2022-2023 Ευάγγελο Μάνο, Σμαράγδα Ντρέμπου και Νικολέττα Σιάννα για το εικαστικό έργο που δημιούργησαν με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό εικαστικών κύριο Βασίλειο Νάστο. Η διευθύντρια του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές/τριες για την επιτυχία τους και εκφράζουν την υπερηφάνεια τους για αυτή τη διάκριση!

Αυτή δεν είναι η μοναδική διάκριση του 4ου Δημοτικού Σχολείου!

Η περσινή σχολική χρονιά έκλεισε με μια πολύ μεγάλη επιτυχία των παιδιών του σχολείου μας τα οποία έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό έκφρασης και δημιουργίας με θέμα " Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη. Γιάννης Ρίτσος που διοργάνωσε το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Το έργο τους απέσπασε το δεύτερο βραβείο!!
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας και τον κ. Βασίλη Νάστο και την κα Ιωάννα Καμπούρου!

Με το βραβείο της καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας έφυγε από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Stem και
εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 με τίτλο «Η πόλη που ονειρεύομαι/ Smart City» η ομάδα του 4 ου Δημοτικού
Σχολείου Τρίπολης. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στην Αθήνα, στο κολλέγιο Αθηνών από τον Οργανισμό
Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas.
Όλοι οι μαθητές της Α’ Τάξης εργάστηκαν και συνεργάστηκαν σε ένα περιβάλλον μάθησης στο οποίο κυριάρχησαν η ομαδικότητα και η δημιουργικότητα με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μακέτας με την πόλη που ονειρεύονται, τη Νέα Τρίπολη, μια πόλη για όλους! Εμπνευστής της ιδέας και προπονητής των παιδιών ήταν ο δάσκαλος κ.Αθανάσιος Σκαλούμπακας και αρωγοί οι δασκάλες Ιωάννα Καμπούρου και Αικατερίνη Παπλιάκου.

Την εκπροσώπηση του σχολείου ανέλαβε ομάδα 6 μαθητών από τα δύο τμήματα της Α’ Δημοτικού, οι οποίοι
αρχικά συμμετείχαν στους περιφερειακούς αγώνες Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και μια εβδομάδα αργότερα, την Κυριακή 26/03/2023 στον Πανελλήνιο διαγωνισμό στην Αθήνα.
Με αυτή τη μοναδική εμπειρία και μέσα από την καταπληκτική προσπάθεια που έκαναν τα πρωτάκια και οι
δάσκαλοι τους ξεκίνησε για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης το μαγικό ταξίδι στον κόσμο της Ρομποτικής!

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button