NOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΝΤΡΑΣΑΣΦΑΛΕΙΑΑΣΦΑΛΙΣΗΓΥΝΑΙΚΑΖΩΑ-ΦΥΣΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΠΑΙΔΙΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τι είναι η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης ιδιοκτήτη κατοικίδιου;

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έκπληκτοι την επικαιρότητα με τις δύο περιπτώσεις που αφορούν το θάνατο ενός άτυχου ζώου στην Αραχωβα και τον θάνατο μιας αθώας γυναίκας στην Θεσσαλονίκη μετά από επίθεση τριών σκυλιών του γείτονα της.

Η Ασφαλιστική αγορά δεν θα μπορούσε να να απουσιάζει από ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα και να μην έχει προνοήσει για λύσεις προς κάθε κατεύθυνση.

Αρχικά να τονίσουμε ότι η νομοθεσία προβλέπει πως το κάθε κατοικίδιο αντιμετωπίζεται ως 《πράγμα 》επειδή το ζώο στερείται κριτικής ικανότητας.

Έτσι ο κηδεμόνας του ζώου θεωρείται ιδιοκτήτης πράγματος και είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί σε τρίτους από το κατοικίδιο ζώο που έχει υπό την προστασία του.

Είτε αφορά σωματική βλάβη, είτε αφορά υλική ζημιά που θα προκαλέσει το ζωάκι μας, ο νόμος ζητάει από τους κηδεμόνες να αποκαταστήσουν τις συνέπειες της πράξης του ζώου.

Ή λογική της νομοθεσίας που ζητάει αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν με ευθύνη μας, ονομάζεται ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΎΝΗ.

Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχει ευρεία γκάμα προϊόντων που καλύπτουν την Αστική Ευθύνη του ιδιοκτήτη κατοικίδιου.
Υπάρχουν λύσεις για όλες τις περιπτώσεις, και για όλα τα βαλάντια.
Ασφαλιστική κάλυψη με συμμετοχή του ιδιοκτήτη, Ασφαλιστική κάλυψη χωρίς συμμετοχή, κάλυψη ανάλογα με την ράτσα, το μέγεθος, το όριο ευθύνης του ιδιοκτήτη…

Μια συζήτηση με έναν Ενεργό Ασφαλιστή που γνωρίζει καλά την νομοθεσία και τα Ασφαλιστικά προϊόντα της αγοράς, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να βρείτε την ιδανική λύση ασφάλισης της ευθύνης σας, και στις καλύτερες τιμές.

Μην παραλείψετε να μιλήσετε με τον Ασφαλιστή σας και για ένα ανεξάρτητο συμβόλαιο Νομικής Προστασίας που θα σας εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει δικηγόρος για να σας εκπροσωπήσει έναντι οποιουδήποτε τρίτου, στραφεί εναντίον σας και εναντίον του πιστού σας φίλου.

Διαμαντής Ιωάννης
Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος
Τηλέφωνο  : 698 42 35 434

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης
Close
Back to top button